Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ
Στη μάχη για την ισχυροποίηση του Συνδικάτου

Από 3 έως 10 Απρίλη οι αρχαιρεσίες

Στο φόντο των καθημερινών εξελίξεων που επιβεβαιώνουν πόσο επιτακτική γίνεται η ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα και παραπέρα ενίσχυσης των ταξικών δυνάμεων, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας» έχει ήδη μπει στη μάχη για την επιτυχία των αρχαιρεσιών που ξεκινούν στις 3 Απρίλη και ολοκληρώνονται 10 του μήνα.

Η αποθρασυμένη στάση που επιδεικνύουν οι βιομήχανοι στις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, σε συνδυασμό με τις «πλάτες» των κομμάτων που στηρίζουν τις επιλογές τους, δείχνει στους μεταλλεργάτες ότι πρέπει να ενταχθούν και να δράσουν αποφασιστικά μέσα από το συνδικάτο τους. Να δυναμώσουν το συνδικάτο συμμετέχοντας μαζικά στις επικείμενες εκλογές.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και η καθημερινή πείρα των εργαζομένων του κλάδου. Οι αυθαίρετες απολύσεις, το κλείσιμο εργοστασίων και η μεταφορά άλλων σε χώρες όπου τα μεροκάματα είναι πιο χαμηλά, η τρομοκρατία και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στους τόπους δουλιάς, συνθέτουν ένα σύγχρονο εργασιακό Μεσαίωνα. Απέναντι στην ένταση της αντεργατικής επίθεσης, το συνδικάτο «Ο Προμηθέας» στάθηκε στο πλευρό των μεταλλεργατών, κατονομάζοντας ευθέως τους πολιτικούς ενόχους, ενώνοντας τη δύναμη των εργατών του κλάδου με τη δύναμη των εργατών άλλων κλάδων, μέσα από τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ.

Καθοριστικός παράγοντας στην παραπέρα ισχυροποίησή του είναι αναμφίβολα η μαζικοποίησή του. Ν' αποκτήσει «ποδάρια» μέσα στους τόπους δουλιάς, με τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα. Οπως επίσης και η ειδική δουλιά στους όλο και περισσότερους μετανάστες εργάτες του κλάδου, αλλά και στους νέους, ώστε να συνειδητοποιήσουν την αποτελεσματικότητα της συλλογικής, αγωνιστικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ