Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
«Φάλτσα»... αγωνιστική

Και μη χειρότερα! Από το κακό στο πολύ κακό βαδίζει η κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και όταν αυτή είναι η πραγματικότητα στη «βιτρίνα», τη Σούπερ Λίγκα, φανταστείτε τι γίνεται πιο κάτω. Την 4η αγωνιστική συνέβησαν πολλά. Δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», απλά τις προηγούμενες αγωνιστικές είχαν παρουσιαστεί σποραδικά και εκ περιτροπής, ενώ τώρα όλα μαζί. Αντιαθλητικές ως απάνθρωπες ενέργειες και τραγελαφική διαιτησία είναι τα πιο χαρακτηριστικά.

Από τύχη, μοναδικός σοβαρός τραυματισμός ήταν του μέσου του ΠΑΟΚ, Βιεϊρίνια (ρωγμώδες κάταγμα), που θα απουσιάσει περίπου 2 μήνες. Το μαρκάρισμα του Χαβιέ Βιτόλο ήταν για... αυτόφωρο, αλλά ο διαιτητής ούτε καν τον απέβαλε!.. Επικίνδυνες συμπεριφορές είχαμε και σε άλλους αγώνες με τις περισσότερες, ουσιαστικά, ατιμώρητες... Ξέφυγαν τόσο τα πράγματα που μέχρι και ο ΠΣΑΠ, εξέδωσε ανακοίνωση. «Εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του» για γεγονότα που «όχι απλώς μας φέρνουν πολύ πίσω, αλλά παράλληλα προκαλούν θλίψη κι απογοήτευση».

Ζητάει λοιπόν από τους παίχτες να είναι «πιο προσεκτικοί στη συνέχεια, ώστε να μην προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς σε συναδέλφους τους και υπενθυμίζει στους διαιτητές ότι πρέπει να «εφαρμόζουν πιστά τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από ομάδες, φανέλες και ονόματα».

Η τελευταία επισήμανση αποκλείεται να βρει «ανοιχτά αυτιά». Οποια και να είναι η αιτία (σκοπιμότητα ή ανικανότητα) το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Τραγελαφικές διαιτησίες. Τα... μηνύματα (και φέτος) είχαν σταλεί από την πρώτη αγωνιστική, απλά δεν υπήρξαν τιμωρίες. Μόνο οι πρόεδροι Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ βλέπουν και - μερικές μέρες πριν - δημοσιοποίησαν τη διαπίστωσή τους ότι υπάρχει πρόοδος... Το γεγονός ότι τώρα (επιτέλους) τιμωρήθηκαν ή παραπέμφθηκαν διαιτητές και βοηθοί, δεν αποτελεί άλλοθι για τους αρμοδίους.

Μοιραία το αγωνιστικό μέρος, πέρασε σε «δεύτερη μοίρα». Από τους τρεις προπορευόμενους, κερδισμένος ήταν ο ΠΑΟΚ, που «έπιασε» τον Ολυμπιακό στην κορυφή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ