Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Να βγούμε στο δρόμο

Σημαντικά προβλήματα και διάθεση για αγώνα, αναδείχτηκαν από περιοδεία του ΠΑΜΕ χτες το πρωί

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μιλούν με εργαζόμενους
Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μιλούν με εργαζόμενους
Σε μαζική και οργανωμένη συμμετοχή στην απεργία στις 10 Οκτώβρη, κάλεσαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με προκηρύξεις στο χέρι, τους εργαζόμενους στο Λαϊκό Νοσοκομείο. «Τα ζητήματα μας αφορούν όλους και πρέπει όλοι να δώσουμε αγωνιστικό παρών για να φράξουμε τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης της υγείας, παιδείας, την επίθεση στο ασφαλιστικό, υγειονομικό σύστημα, ενάντια στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα».

Στους «αφανής» χώρους δουλιάς του προσωπικού, στο σιδερωτήριο, ραφείο, ξυλουργείο, ηλεκτρολογείο, μαγειρεία και στο υγειονομικό, διοικητικό, οι συνδικαλιστές συζήτησαν με τους εργαζόμενους και άκουσαν τα προβλήματά τους.

«Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε Ανώνυμες Εταιρίες, εισάγεται το κίνητρο απόδοσης για ν' ανταποκρίνονται οι υπάλληλοι στην προϊσταμένη αρχή. Η καρτοπερίθαλψη μπαίνει στη ζωή μας, θα έχουμε μια κάρτα με υγειονομικές μονάδες και μόλις τελειώσουν θα πληρώνουμε από την τσέπη μας, εκτός αν τετραπλασιάσουν την εισφορά μας» τόνισε ο Ν. Ζώτος από το ΠΑΜΕ και συνέχισε: «Ολα για τη μείωση του εργατικού κόστους, το φιλέτο της υγείας δίνεται στους Αποστολόπουλο - Κοντομηνά. Χρειάζεται αντίσταση σ' αυτή την πολιτική. Μόνο μέσα από τον αγώνα θα διατηρήσουμε και θα διευρύνουμε τα κεκτημένα».

«Αν δε θέλετε να δίνονται όλα σε ιδιωτικές εταιρίες, καθαρισμός, πλύσιμο, ράψιμο, φαγητό, αν δε θέλετε να χάνονται θέσεις εργασίας, όχι μόνο για σας, αλλά και τα παιδιά σας, χρειάζεται αγώνας και συμμετοχή», είπε η Μ. Κεφαληνού, συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ, στην πλειοψηφία των εργαζομένων γυναικών στα σιδερωτήρια.

Μέσα από τα λεγόμενα των εργαζομένων αναδείχτηκαν διάφορα προβλήματα. Για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας, είπαν «μεταφέρουμε μικρόβια στο σπίτι μας». Για τα κρούσματα κατάργησης του ωραρίου, οδηγός είπε «δουλεύω όλες τις Κυριακές και μου δίνουν ρεπό όταν δεν έχει δουλιά». Τέλος, μεγάλη ήταν η απογοήτευση για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αλλά και τη νοοτροπία που κυριαρχεί για «ίδιον όφελος». Σημαντική όμως και η ανάγκη για ένα άλλο σωματείο που «να βγαίνει στο δρόμο» όπως χαρακτηριστικά έλεγαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ