Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΝΕΛΟΡ»
Μετασεισμικές απολύσεις

Κλιμάκιο του ΠΑΜΕ μίλησε στους εργαζόμενους για την ανάγκη του αγώνα 

Τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης για υπεράσπιση των εργαζομένων μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς της 7ης του Σεπτέμβρη 1999, διαπίστωσε στο εργοστάσιο φαρμάκων και καλλυντικών «ΑΝΕΛΟΡ» στους Αγίους Αναργύρους, κλιμάκιο του ΠΑΜΕ, που επισκέφτηκε το χώρο, στα πλαίσια των περιοδειών για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 10 Οκτώβρη. Το κλιμάκιο επισκέφτηκε επίσης το εργοστάσιο της «Κόκα Κόλα» και μίλησε με τους εργαζόμενους.

Η κατάσταση που περιγράφτηκε από τους εργαζόμενους της επιχείρησης στους συνδικαλιστικές είναι χαρακτηριστική για την κυβερνητική υποκρισία και τις υποσχέσεις που έδινε μετά τους σεισμούς. Η παραγωγή στο εργοστάσιο που χτυπήθηκε από τον καταστρεπτικό σεισμό σταμάτησε και μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί 100 μερικά απασχολούμενοι εργαζόμενοι και 40 από το τακτικό προσωπικό. Αποτέλεσμα στο εργοστάσιο σήμερα να λειτουργεί μόνο η αποθήκη με λιγότερο από τους μισούς εργαζόμενους. Η εργοδοσία, εκμεταλλευόμενη την κατάσταση αυτή, προσπαθεί να επιβάλει σε όσους εργαζόμενους απέμειναν τις νέες ελαστικές μορφές απασχόλησης που προωθούνται από κυβέρνηση και εργοδότες.

Μιλώντας στους εργαζόμενους και των δύο εργοστασίων ο Π. Σοφός, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, τους κάλεσε να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 10 Οκτώβρη για να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Προέτρεψε ακόμα τους εργαζόμενους να απορρίψουν κάθε είδους διαπραγμάτευση και διάλογο που αφορά τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα και να δηλώσουν τη διάθεσή τους να υπερασπιστούν την κλιμάκωση του αγώνα για να διαφυλαχτούν οι εργατικές κατακτήσεις, αλλά και το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ