Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ασφάλεια με βάση το... κέρδος!

Η ασφάλεια των πτήσεων στο καινούριο καθεστώς και οι ανησυχίες που υπάρχουν γύρω από αυτή, ήταν λογικό να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Οπως, σημείωσε, μάλιστα ο συντάκτης που ρώτησε αν το ΚΚΕ συμμερίζεται αυτή την ανησυχία, «έχει περάσει στον κόσμο ένα κλίμα ότι, ενδεχομένως, στην Ελλάδα να αρχίσει να "βρέχε" αεροπλάνα»... Η Αλ. Παπαρήγα απάντησε:

«Δεν το συζητάμε, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα αεροπορικά δυστυχήματα. Βέβαια, λένε ότι έχει αυξηθεί και η κίνηση των αεροπλάνων. Ομως, δεν εμπιστευόμαστε κανέναν επιχειρηματία που θα αναλάβει π.χ. την τεχνική βάση της "Ολυμπιακής" ή τον εναέριο έλεγχο ή οποιονδήποτε έλεγχο.

Γιατί. Οχι γιατί θέλουν και εύχονται να υπάρχουν ατυχήματα, δε λέω αυτό το πράγμα, αλλά γιατί έχοντας στόχο το κέρδος, θα κυριαρχήσει αυτό. Ηδη δημοσιεύονται και επίσημα στοιχεία, δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα μόνο, ότι έχουν μειωθεί οι έλεγχοι στα αεροπλάνα. Οχι, δεν έχουμε καμία ασφάλεια γιατί δεν υπάρχει έλεγχος.

Πού θα πας να βρεις τον ιδιώτη να τον ελέγξεις; Στον κρατικό τομέα, όσο και οι κυβερνήσεις να είναι έτσι ή αλλιώς, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις έναν έλεγχο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ