Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
«Θετικά αισθήματα» για το ΠΑΣΟΚ...

Την εικόνα ενός ...ανύπαρκτου ΠΑΣΟΚ φιλοτέχνησε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84». Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εσχάτως μετατοπιστεί στα αριστερά της πολιτικής ζωής του τόπου και εξήρε τη συμβολή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στη... μετατόπιση!

Πέραν τούτου, ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε τα σέβη του στο μεγάλο κεφάλαιο ενώ, μην μπορώντας να ψελλίσει ούτε μια λέξη εναντίωσης στην ΕΕ, ισχυρίστηκε ότι και αυτή θα αναγκαστεί να ...αλλάξει πολιτική, άρα δε θα υπάρχει πρόβλημα για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και σε ό,τι αφορά στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που η χώρα έχει αναλάβει ως μέλος της, όταν αυτός αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης.

Πλέκοντας το εγκώμιο του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που υποκλίνεται στην «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου, η οποία τροφοδοτείται από αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ ως εξής: «Το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα κάνει μια προσπάθεια - είναι φανερό - να υιοθετήσει μέρος των προτάσεων και των προγραμματικών θέσεων από τον πυρήνα της προγραμματικής αντιπολίτευσης που κάναμε ως Αριστερά στη διακυβέρνηση Σημίτη. Το είδαμε και με την παρουσία του κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη». Οταν κλήθηκε να διευκρινίσει, αν του άρεσαν οι προτάσεις του Γ. Παπανδρέου, είπε: «Σας λέω ότι πρόκειται ακριβώς για τις προτάσεις που αποτελούσαν τον πυρήνα της δικής μας προγραμματικής αντιπολίτευσης στη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η παρουσία λοιπόν αυτή μου δημιούργησε από τη μια ένα θετικό συναίσθημα - θέλω να είμαι ειλικρινής. Εμείς χαιρόμαστε που με την παρουσία μας έχουμε μετατοπίσει το επίπεδο της πολιτικής ζωής προς τα αριστερά»!

Η μόνη επιφύλαξη που εξέφρασε είχε να κάνει με την πιθανότητα το ΠΑΣΟΚ να μετακινηθεί ξανά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οπως δήλωσε: «Δεν ξέρω πόσο μπορεί οι ίδιοι άνθρωποι τόσο γρήγορα να μετακινούνται, άρα μπορεί να μετακινηθούν και προς την αντίθετη κατεύθυνση μεθαύριο».

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση αν η «αριστερή διακυβέρνηση» θα ασκήσει κοινωνική πολιτική με μόνο εργαλείο το κράτος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ ήταν αποκαλυπτικός πως κάτι τέτοιο είναι μακριά από τις προθέσεις και τις διαθέσεις τους, καθώς ούτε στο ελάχιστο δεν αμφισβητούν την επιχειρηματική δράση του μεγάλου κεφαλαίου. Είπε: «Είναι δική σας υποσημείωση αυτή. Εγώ δεν είπα με μόνο εργαλείο το κράτος. Αντιθέτως, θα σας πω, δεν αντιλαμβάνομαι ότι το κράτος πρέπει να έχει σώνει και καλά επιχειρηματικό χαρακτήρα και να παρεμβαίνει παντού».

Εκεί, ωστόσο, που έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας και εμπαιγμού της νοημοσύνης του λαού ήταν όταν κλήθηκε να απαντήσει στη «δύσκολη» ερώτηση, αν η διακυβέρνηση την οποία επαγγέλλονται θα συμβιβαστεί με τις επιταγές της ΕΕ ή θα ανατρέψει τα δεδομένα. Ισχυρίστηκε: «Η σχέση με την ΕΕ είναι ένα μεγάλο θέμα, το οποίο προφανώς και μας απασχολεί. Προφανώς και είναι σημαντικό ζήτημα και πρέπει να δούμε ότι και η ΕΕ το επόμενο διάστημα θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει την πολιτική της»!!!

Και για να εμπεδώνει σιγά σιγά ο λαός το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ο Δ. Παπαδημούλης επανέλαβε, μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, πως σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας: «Δεν αντιμετωπίζουμε με δέος αυτή την πρόκληση. Την αντιμετωπίζουμε με προσμονή και ευθύνη. Τότε όλοι θα υποχρεωθούν να δώσουν τη δική τους πρόταση για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος. Εμείς λέμε ότι αυτό θα είναι ευκαιρία, για να πάμε σε μια πολιτική πιο προοδευτική, πιο δημοκρατική, πιο δίκαιη από αυτή που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα. Και τότε, θα είναι υποχρεωμένα και τα άλλα κόμματα να ξεφύγουν από το αναχρονιστικό στερεότυπο των δυναστειών και των μονοκομματικών κυβερνήσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στριμώχτηκαν κι άρχισαν τις «κωλοτούμπες»(2010-08-26 00:00:00.0)
Στην ΚΠΕ μεταφέρεται σήμερα η κόντρα(2009-08-29 00:00:00.0)
Αναζητούν προγραμματική σύγκλιση με ...«αντιδεξιά ταμπέλα»(2008-09-30 00:00:00.0)
ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ(2008-09-20 00:00:00.0)
«Ναι» στο ΠΑΣΟΚ «όχι» στους διατελέσαντες υπουργούς του!(2008-04-01 00:00:00.0)
ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΕΙΣ ΔΕΞΙΩΝ ΣΤΑ ...ΔΕΞΙΑ(1999-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ