Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΕΡΟΙΑ
Πρόκληση νομάρχη στις διαμαρτυρίες γονιών

«Μαθήματα ευπρέπειας» έδωσε ο νομάρχης Ημαθίας κ.Γιάννης Σπάρτσης σε γονείς και μαθητές του 4ου Δημοτικού και του 6ου Γυμνασίου, που διαμαρτύρονταν για το απαράδεκτο καθεστώς της διπλοβάρδιας. Συγκεκριμένα, γονείς και μαθητές, μετά από μαζική πορεία στους δρόμους της Βέροιας, κατέφτασαν στη νομαρχία για να διαμαρτυρηθούν, επειδή αν και έχει χτιστεί νέο σχολικό κτίριο δε μεταστεγάζεται το 6ο Γυμνάσιο εκεί με αποτέλεσμα να συνεχίζεται το καθεστώς της διπλοβάρδιας. Τη στιγμή που προσπαθούσαν να εκθέσουν το αίτημά τους ο κ.Σπάρτσης τούς επιτέθηκε φραστικά, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά ότι είναι ντροπή τους να βγάζουν τα παιδιά τους στο δρόμο, ενώ δεν παρέλειψε να πιπιλίσει τη γνωστή καραμέλα της υποκίνησης.

Στο τέλος, για να εκτονώσει την αγανάκτηση γονιών και μαθητών υποσχέθηκε ότι θα καλέσει κάποια στιγμή τους συλλόγους γονέων σε σύσκεψη και ότι μέχρι το τέλος της θητείας του θα δώσει λύση στο πρόβλημα.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι αυτή η συμπεριφορά δεν κάμπτει το αγωνιστικό φρόνημα γονιών και μαθητών που μετά το πέρας της κινητοποίησης υποσχέθηκαν να κλιμακώσουν παραπέρα τους αγώνες τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ