Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΞΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ
Υπό τη σκιά της τραγωδίας

Τα 13 μετάλλια του Σίδνεϊ αφιερώθηκαν στα θύματα του «Σαμίνα»

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής του Σίδνεϊ κατά την άφιξή τους στην Αθήνα

Sportidea

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής του Σίδνεϊ κατά την άφιξή τους στην Αθήνα
Με μια απέριττη τελετή, εξαιτίας του πένθους για το τραγικό ναυάγιο του «Εξπρές Σαμίνα» η Ελλάδα υποδέχτηκε χτες του Ολυμπιονίκες του Σίδνεϊ, καθώς και την υπόλοιπη ελληνική αποστολή που πήρε μέρος στους 26ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο αεροδρόμιο, εκτός της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας, το «παρών» έδωσαν μόνο συγγενείς των αθλητών που περίμεναν να δουν τους ανθρώπους τους μετά από αρκετό καιρό. Στις δηλώσεις τους οι πρωταγωνιστές των επιτυχιών δεν ξέχασαν τα θύματα της τραγωδίας του «Σαμίνα». Μάλιστα ο τρις χρυσός Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας, εκ μέρους των πρωταθλητών μας, αφού ευχαρίστησε το παριστάμενο πλήθος, αφιέρωσε τα 13 μετάλλια στη μνήμη των θυμάτων της πολύνεκρης ναυτικής τραγωδίας.

«Είναι τιμή για εμένα να εκπροσωπώ τους συναθλητές και τις συναθλήτριές μου. Στο όνομά τους σας διαβεβαιώνω, ότι στο Σίδνεϊ όλοι δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, είτε κερδίσαμε, είτε όχι. Πιστέψαμε στις δυνατότητές μας και αγωνιστήκαμε για το ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό. Με την Ελλάδα κλεισμένη στην ψυχή μας δείξαμε στη μακρινή Αυστραλία τις δυνατότητες του ελληνικού αθλητισμού, που ξέρει να κρατάει ψηλά τα ιδανικά του Ολυμπισμού και τη σημαία της Ελλάδας. Ετσι, όπως θα κάνουμε και στην Αθήνα του 2004. Υποσχόμαστε με τη βοήθειά σας να είμαστε ακόμη καλύτεροι και δυνατότεροι, γιατί όλοι μας θα ξεκινήσουμε τη δουλιά από αύριο, για να πάρουμε μέρος στους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας και να σταθούμε αντάξιοί τους.

Αυτές τις μέρες όλοι μας ζήσαμε και ζούμε την τραγωδία, τον πόνο και το δράμα των συνανθρώπων μας. Εμείς όλοι οι αθλητές της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής αφιερώνουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τα ολυμπιακά μετάλλια και τις ολυμπιακές διακρίσεις στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν τόσο τραγικά και τόσο άδικα», τόνισε.

Οι τέσσερις «χρυσοί» Ολυμπιονίκες κρατούν τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων

Sportidea

Οι τέσσερις «χρυσοί» Ολυμπιονίκες κρατούν τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων
Ιδιαίτερα ευτυχισμένος από την πρώτη του Ολυμπιακή και συνάμα ιστορική επιτυχία δήλωσε και ο Κώστας Κεντέρης. «Χαίρομαι που γύρισα υγιής στην πατρίδα μου με τη μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να έχει ένας αθλητής, την πρώτη Ολυμπιακή νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα τους πάντες να ψάξουν να δούνε ποια είναι η Ελλάδα και είμαι χαρούμενος που ακούστηκε ο Εθνικός Υμνος στα πέρατα του κόσμου», δήλωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης στα 200μ.

H «κόρη του ανέμου», Κατερίνα Θάνου, που με την ασημένια νίκη της στα 100μ. απέδειξε περίτρανα ότι είναι η ταχύτερη λευκή αθλήτρια της οικουμένης δήλωσε πάρα πολύ συγκινημένη, καθώς η Ελλάδα δεν πέρασε απαρατήρητη στο Σίδνεϊ. «Δώσαμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό και πετύχαμε».

Ο Μουρούτσος, ο χρυσός Ολυμπιονίκης που συνέδεσε το όνομά του με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του τάε κβο ντο έδειχνε να μην έχει συνειδητοποιήσει μέχρι σήμερα το μέγεθος της επιτυχίας του. «Τώρα που επέστρεψα και έζησα αυτές τις στιγμές κατάλαβα πόσο καλά τα πήγα. Θα προσπαθήσω το ίδιο και καλύτερα για το 2004».

Η ξεκούραση καθώς και αποθεραπεία του τραυματισμένου ποδιού του είναι τα δυο πρώτα πράγματα που θέλει να κάνει ο Κάχι Καχιασβίλι. «Αυτό που προέχει είναι, η ξεκούραση και η αποθεραπεία του τραυματισμένου μου ποδιού. Σε περίπου πέντε μήνες που θα ξεκινήσω ξανά την προπόνηση, θα δω τα πλάνα με τον προπονητή μου, για να κατακτήσω το τέταρτό μου χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Σίγουρα τα τρία που έχω μέχρι τώρα είναι πάρα πολλά και αποτελούν ένα όνειρο ζωής. Από εκεί και πέρα θα είναι μεγάλη μου τιμή να αγωνιστώ στην Αθήνα το 2004, όπου κάθε άλλο χρώμα μεταλλίου πλην του χρυσού θα είναι για μένα αποτυχία».

Ο εκ των άτυχων των αγώνων Κώστας Θάνος που έχασε το χάλκινο μετάλλιο στην πάλη εξαιτίας του τραυματισμού του τόνισε: «Η 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία όχι μόνο για μένα αλλά για ολόκληρη την ελληνική πάλη. Πιστεύω ότι για κάποιες λεπτομέρειες και τραυματισμούς, το μετάλλιο που έχασα στο Σίδνεϊ θα το πάρω μέσα από δουλιά, επιμονή και υπομονή, το 2004».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ