Σάββατο 2 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δώρο - άδωρο για τους συνταξιούχους

Σε δώρο - άδωρο καταλήγει τελικά η ρύθμιση του νόμου 3655/2008 (νόμου Πετραλιά), που επιτρέπει την παρακράτηση - και η απόδοση στη συνέχεια - από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς των συνδρομών των συνταξιούχων προς τα πρωτοβάθμια σωματεία. Σύμφωνα με αυτήν, οι Ασφαλιστικοί Οργανισμοί μπορούν να παρακρατούν τις συνδρομές μετά από απόφαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων, εφόσον τα πρωτοβάθμια σωματεία υποβάλλουν αναλυτικές καταστάσεις που θα συνοδεύονται από ατομικές υπεύθυνες δηλώσεις (ν.1599/1986) των συνταξιούχων - μελών τους με τις οποίες θα αποδέχονται την παρακράτηση αυτή από την καταβαλλόμενη σύνταξη.

Μέχρι τώρα η παρακράτηση και η απόδοση των συνδρομών γινόταν μετά από αποφάσεις των συνελεύσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων και των συνεδρίων των Ομοσπονδιών των συνταξιούχων - όπως π.χ. με την Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ. Με την καινούρια ρύθμιση μπαίνουν σοβαρά εμπόδια στα σωματεία για να εισπράξουν μια συνδρομή του ενός και των δύο ευρώ από κάθε συνταξιούχο δυο φορές φορές το χρόνο, για να μπορέσουν να έχουν την Πρωτοχρονιά μια βασιλόπιτα στο σωματείο τους και να πάνε μια εκδρομή μια φορά το χρόνο. Ποιός να αντέξει τη γραφειοκρατική διαδικασία των ατομικων υπεύθυνων δηλώσεων και τη συγκέντρωσή τους...

Δυστυχώς, η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, διαπνεόμενη μέχρι τέλους απ' το αντιδραστικό περιεχόμενο του νόμου που ψήφισε, επιμένει στη ρύθμιση αυτή και με την πρόσφατη οδηγία που εξέδωσε για την εφαρμογή του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ