Σάββατο 2 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καμιά επιχειρηματική δράση

Εν μέσω θέρους οι επιτήδειοι που πουλάνε «εκπαίδευση» έλαβαν από την κυβέρνηση ένα πρώτης τάξεως δώρο. Τη νομιμοποίηση και αναβάθμιση των επιχειρήσεών τους σε «κολέγια» και την αναγνώριση ότι παρέχουν μεταλυκειακή εκπαίδευση και κατάρτιση. Η ψήφιση χτες στη Βουλή από τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ. του σχετικού νομοσχεδίου ισοδυναμεί με «χαστούκι» στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και στο δικαίωμα του λαού να μπορεί να μορφώνει τα παιδιά του χωρίς να αναγκάζεται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η καταψήφισή του απ' το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (στην ΕΕ διέπρεψε, υποστηρίζοντας τα ΚΕΣ) διόλου δεν τους απαλλάσσει από την τεράστια ευθύνη της στήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Παιδεία. Και τα τέσσερα, κόμματα όλα του ευρωμονόδρομου, έβαλαν πλάτη σε μια πολιτική που ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην αναγνώριση των ψευτοκολεγίων και μέσω αυτής σε νέα συντριπτικά πλήγματα στο δημόσιο πανεπιστήμιο.

Η ψήφισή του πρέπει να σημάνει ένα νέο ισχυρό κύμα ανυπακοής - απειθαρχίας της νεολαίας, του λαού στο σύνολό του, εναντίον της αντιδραστικής πολιτικής στην Παιδεία που εφαρμόζουν κυβέρνηση - ΕΕ κατ' επιταγή του κεφαλαίου. Κι αυτό καθώς: Ο νόμος προετοιμάζει το έδαφος για ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία και της περιβόητης ευρωενωσιακής οδηγίας 36/2005 και το άνοιγμα της πόρτας στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Στήνει ένα παζάρι φρούδων ελπίδων και εξαπατά τις εργατικές λαϊκές οικογένειες ότι μέσω των διαφόρων «κολεγίων» θα βρουν επαγγελματική διέξοδο και αποκατάσταση. Απάτη την οποία οι άνθρωποι του μόχθου θα χρυσοπληρώσουν. Υποβαθμίζει παραπέρα τις πανεπιστημιακές σπουδές, καθώς κάποιος μπορεί να έχει το ίδιο επαγγελματικό αποτέλεσμα με σπουδές μικρότερης διάρκειας και χαμηλότερου επιπέδου. Το μοντέλο λειτουργίας των παραμάγαζων αυτών θα επηρεάσει αρνητικά και τα δημόσια πανεπιστήμια, ενώ θα «παράγουν» εργατικό δυναμικό που μη έχοντας σπουδές υψηλού επιπέδου θα είναι στο έλεος της εργοδοσίας ως προς τα δικαιώματά του.

Ο λαός και τα παιδιά του πρέπει να καταδικάσουν πολιτικά και να τιμωρήσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τη συνολική πολιτική, που έχει ολέθρια αποτελέσματα και στην Παιδεία. Να τιμωρήσουν τα υποστυλώματα αυτής της πολιτικής, όπως ο ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας μέσα στη Βουλή, αποκρύβοντας ότι και την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Παιδεία στηρίζει και τις ευρωενωσιακές πολιτικές που την υποστηρίζουν. Ηταν άλλωστε ο επικεφαλής του, ο Αλ. Αλαβάνος, που ως ευρωβουλευτής έδινε μάχη στο Ευρωκοινοβούλιο για την αναγνώριση των ΚΕΣ. Να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο της ΕΕ, αρνούμενοι, ως ένα πρώτο σημαντικό βήμα, να υπακούσουν και να πειθαρχήσουν στις αντιλαϊκές της αποφάσεις.

Ο αγώνας για δημόσια δωρεάν Παιδεία, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού, είναι υπόθεση όλων. Υπόθεση παλλαϊκής πάλης η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην εκπαίδευση. Η οργάνωση και ανάπτυξή της δε χωράει καμία αναβολή. Πρέπει τώρα να αρχίσει όχι μόνο για να αποκρούσει την επίθεση και να περισώσει ό,τι απέμεινε, αλλά και για να αναδείξει ποια Παιδεία έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία εξίσωση των κολεγίων με τα πανεπιστήμια(2009-09-03 00:00:00.0)
Ισοπέδωση πτυχίων και εργασιακών δικαιωμάτων(2008-10-28 00:00:00.0)
Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!(2008-10-15 00:00:00.0)
Η ψήφισή του να σημάνει ισχυρό κύμα ανυπακοής και απειθαρχίας(2008-08-02 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή(2008-07-31 00:00:00.0)
Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου...(2008-07-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ