Παρασκευή 25 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν έγιναν

Στους χώρους του αεροδρομίου στα Σπάτα περιόδευσε χτες το πρωί το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή περιοδεία του Σπ. Χαλβατζή σε χώρους εργαζομένων στο «Ελ. Βενιζέλος»
Από τη χτεσινή περιοδεία του Σπ. Χαλβατζή σε χώρους εργαζομένων στο «Ελ. Βενιζέλος»
Την ανάγκη, οι εργαζόμενοι να «σηκώσουν κεφάλι» και με τη συντονισμένη αγωνιστική τους δράση να ανατρέψουν την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, υπογράμμισε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας που έκανε στους χώρους του αεροδρομίου των Σπάτων.

Ο Σπ. Χαλβατζής, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, επισκέφτηκε τους χώρους δουλειάς στο αεροδρόμιο, τονίζοντας ότι με τη δράση των εργαζομένων μπορούν και να εμποδιστούν και να ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές. Στην περιοδεία, μοιράστηκε και η πρόσφατη ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου, σχετικά με την εξελισσόμενη προβοκατόρικη επίθεση κατά του ΚΚΕ, με πρόσχημα - αυτή τη φορά - την υπόθεση COSMOTE - ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

«Εμείς δε λέμε ότι θα σας λύσουμε τα προβλήματα, αλλά ότι θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αγώνες σας, όπως κάναμε πάντα», σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής και πρόσθεσε: Βασικό κριτήριο για να μπορέσουν οι αγώνες των εργαζομένων να έχουν αποτελέσματα είναι η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, αλλά και οι αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι εργαζόμενοι της «Ολυμπιακής», ανέπτυξαν ζωντανό διάλογο με το κλιμάκιο του ΚΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασαν την έντονη αγωνία τους για το μέλλον που τους επιφυλάσσει η κυβερνητική πολιτική. Παράλληλα υποστήριξαν - στο σύνολό τους σχεδόν - πως δεν τους ωφελούν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί περί εθελούσιας εξόδου, συνταξιοδότησης κλπ, σημειώνοντας: «Εμείς θέλουμε να δουλεύουμε, οι περισσότεροι βρισκόμαστε σε παραγωγική ηλικία, δεν μπορούμε και δε θέλουμε να μας βγάλουν στη σύνταξη από τα 40 και τα 45 χρόνια». Πολλοί ήταν ακόμη εκείνοι που υποστήριξαν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν και πρόκληση απέναντι στους άλλους κλάδους εργαζομένων, οι οποίοι βλέπουν τα όρια συνταξιοδότησής τους να αυξάνονται συνεχώς.

Ο Σπ. Χαλβατζής, επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν να παλεύουν τις επιχειρούμενες αντεργατικές εξελίξεις, ακόμη και αυτοί που σήμερα, φαίνεται, να είναι κατά κάποιον τρόπο «εξασφαλισμένοι». Οι αγώνες, είπε, δε γίνονται μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο, για τις ερχόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας το κλιμάκιο του ΚΚΕ, συνάντησε και εργαζόμενους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν με ηττοπάθεια, τις αρνητικές εξελίξεις στην ΟΑ, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «τώρα πια οι αποφάσεις έχουν παρθεί, είναι πλέον αργά».

Και αυτήν την ηττοπάθεια, που έντεχνα καλλιεργεί η κυρίαρχη προπαγάνδα και μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, οι κομμουνιστές προσπάθησαν για άλλη μια φορά χτες να «σπάσουν». «Ποτέ δεν είναι αργά, να το γνωρίζετε αυτό, "χαμένοι" είναι μόνο οι αγώνες που δεν έγιναν», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ