Πέμπτη 17 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΝΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ... ΠΕΛΑΤΗΣ

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: «Διπλό πολιτικό όφελος προσδοκά η κυβέρνηση με την προαναγγελθείσα από ημέρες κίνησή της να δώσει χτες στη δημοσιότητα το περίφημο νομοσχέδιο με το οποίο εντάσσονται στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας τα ιδιωτικά κολέγια, ανοίγοντας το δρόμο για την αναγνώριση των πτυχίων τους (...) από χθες χιλιάδες οικογένειες αποφοίτων κλείνουν τα αυτιά σε οποιοδήποτε άλλο θέμα απασχολεί την επικαιρότητα - οι προοπτικές που διανοίγονται για το μέλλον των παιδιών τους τους καίει. Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κολεγίων "μετακομίζουν" από το υπουργείο Εμπορίου στο υπουργείο Παιδείας αποκτώντας επιστημονική υπόσταση» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: «Ηταν μοιραίο να γίνει: όταν δεκάδες χιλιάδες παιδιά δε βρίσκουν θέση στα δημόσια πανεπιστήμια, άρα δεν μπορούν να αποκτήσουν τα προσόντα για αναβαθμισμένη συμμετοχή στην αγορά εργασίας, κάποιος άλλος θα βρεθεί να καλύψει τη ζήτηση (...) τα προβλήματα είναι πολλά, δεν πρόκειται να λυθούν από τη μια στιγμή στην άλλη, υπάρχει σαφής κίνδυνος η ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση να καταλήξει σαν την ιδιωτική ραδιοτηλεόραση» (ο Δ. Κ. Ψυχογιός στο ΒΗΜΑ).

ΠΕΔΙΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΛΑΜΠΡΟ: «Ανοίγεται ένα πεδίο ιδιωτικής και κερδοσκοπικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει ελεύθερα και ανταγωνιστικά, αλλά όχι ασύδοτα» (ο Α. Καρκαγιάννης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ: «Το ζήτημα των "κολεγίων" που επιτέλους ξεκίνησε να ρυθμίζεται δεν πρέπει να ξαναγίνει πεδίο άσκησης επαναστατικής γυμναστικής. Το κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη του. Δηλαδή, την ευθύνη της ρύθμισης. Ευχής έργο θα είναι μάλιστα αν η ρύθμιση αυτή τύχει συναινετικής αντιμετώπισης από την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως έχει αρχίσει να διαφαίνεται» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ