Πέμπτη 17 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Απάντηση στους προβοκάτορες

Πολλαπλούς στόχους εξυπηρετεί η προβοκατόρικη επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ και σχετικά με την υπόθεση της εξαγοράς από την «COSMOTE» της εταιρίας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», η οποία πηγάζει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και εκτελείται ομολογουμένως με αυταπάρνηση από την ηγεσία του ΛΑΟΣ. Πρόκειται και για αντιπερισπασμό προκειμένου να αδυνατίσει η όποια πληροφόρηση γύρω από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, να υποκατασταθεί η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με την απόδοση ευθύνης στο ΚΚΕ, λες και είναι κόμμα αστικής διακυβέρνησης, ώστε να αποπροσανατολιστεί ο λαός και γύρω απ' το θέμα αυτό αλλά και συνολικά από τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει, για τα οποία κανείς το τελευταίο διάστημα δε μιλά. 'Η για να περάσει στην ψυχολογία του κόσμου το «όλοι ίδιοι είναι». Κι αυτό παρότι η κυβέρνηση συνεχίζει με αμείωτη ένταση το αντιλαϊκό της έργο.

Το ΚΚΕ δεν απολογείται στους ταξικούς του αντιπάλους και τους πολιτικούς τους εκφραστές. Δίνει λόγο στους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα τα οποία άλλωστε είναι και οι χρηματοδότες του. Αυτοί γνωρίζουν καλά πως εγγύηση της καθαρότητας και της διαφάνειάς του είναι η πολιτική του, που ποτέ δεν πρόδωσε και δεν ήρθε σε αντιπαράθεση με τα λαϊκά συμφέροντα.

Χρειάζεται ωστόσο κάθε άνθρωπος του μόχθου είτε συμπαθεί είτε όχι, είτε συμφωνεί είτε όχι σε πολιτικές θέσεις με το ΚΚΕ, να αντιληφθεί πως η επίθεση εναντίον του αφορά και τον ίδιο. Κάθε άνθρωπος του μόχθου που γνώρισε το ΚΚΕ μέσα από τη δράση του, που το βλέπει καθημερινά εκεί όπου ζει, εργάζεται, σπουδάζει να δίνει μάχες για τα δίκια του, πρέπει να πάρει θέση, να συμβάλει στην απόκρουση της επίθεσης. Γνωρίζοντας πως κάθε επίθεση εναντίον του ΚΚΕ, και στην 90χρονη πορεία του τέτοιες υπήρξαν πολλές και σφοδρές, δε σταμάτησε σ' αυτό, αποτέλεσε τον προάγγελο επίθεσης συνολικά εναντίον του λαού, του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Αλλωστε, επιχειρώντας να πλήξουν το ΚΚΕ, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης θέλουν να πλήξουν το κόμμα που είναι καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας και των κομμάτων τους, που είναι το εμπόδιο στους αντιλαϊκούς τους σχεδιασμούς, το κόμμα που δεν μπόρεσαν ποτέ να το βάλουν στο τσεπάκι τους.

Ματαιοπονούν. Η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό και αυτή τη φορά και θα εκτεθούν στα μάτια του λαού. Μπορεί να μη συγχωρούν στο ΚΚΕ ότι έμεινε όρθιο και προχωρά, ότι η πολιτική του επιβεβαιώνεται, βρίσκει απήχηση μέσα στο λαό, να μη του συγχωρούν τη συμβολή του στις αντιστάσεις που αναπτύσσονται και παρεμποδίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, στη ριζοσπαστικοποίηση της λαϊκής συνείδησης. Είναι όμως όλοι αυτοί οι λόγοι και πολλοί ακόμα για τους οποίους ο λαός εκτιμά το ΚΚΕ και αντιλαμβάνεται και την προβοκάτσια και τους σκοπούς της. Στα μάρμαρα του ΚΚΕ κακιά σκουριά δεν πιάνει. Κι απ' αυτή την επίθεση θα βγει πιο δυνατό, ατσαλωμένο. Τίποτα δεν πτοεί τους κομμουνιστές, τα μέλη και τους φίλους του. Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τη δράση μας μέσα στο λαό, με πλατύ άνοιγμα και συζήτηση πάνω στα προβλήματα, στις θέσεις και στις προτάσεις μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη συγκρότηση μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία. Αυτή είναι η απάντησή μας στους προβοκάτορες.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ