Σάββατο 12 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διαμαρτύρονται για τις ποινές στις βαθμολογήτριες

Την απόφαση των ΠΥΣΔΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης να επιβάλουν εξοντωτικές πειθαρχικές ποινές στις οχτώ (8)βαθμολογήτριες του μαθήματος των Αγγλικών, στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2007 που κατήγγειλαν άνωθεν παρέμβαση για αλλοίωση των βαθμολογιών, κατήγγειλαν οι πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μέσα από συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες.

Συγκεκριμένα, το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης επέβαλε πειθαρχική ποινή αργίας και στέρησης μισθού 95 ημερών σε τρεις βαθμολογήτριες, ενώ το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης αποφάσισε ποινή 100 ημερών για μια βαθμολογήτρια και 90 ημερών για τις υπόλοιπες, ποινές που σύμφωνα με τις ΕΛΜΕ, θεωρούνται ιδιαίτερα αυστηρές, καθώς είναι ένα βήμα πριν την απόλυση.

Η απόφαση για τις ποινές δεν εφεσιβάλλεται, ενώ η ποινική δίωξη των βαθμολογητριών έχει αναβληθεί για τον Φεβρουάριο του 2009.

«Αιτία πολέμου» χαρακτήρισαν τις ποινές οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ και δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τις συναδέλφους τους που τελικά πληρώνουν τη νύφη, ενώ οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας μένουν στο απυρόβλητο. Μάλιστα, κατήγγειλαν ότι με αυτή την πρακτική αποκαλύπτεται ότι όποιος τολμά να καταγγείλει παρανομίες τελικά τιμωρείται.

  • Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις επαναληπτικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα βρίσκονται στα σχολεία τη Δευτέρα, 14/07/2008. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους από σήμερα στο διαδίκτυο (στη διεύθυνση http://www.ypepth.gr).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ