Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΥΕΦΑ
Χαμόγελα και προβληματισμοί

Ενας στους τέσσερις χαμογελάει από τη χτεσινή κλήρωση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Πρόκειται για την ΑΕΚ που κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την αδύναμη Χέρφολγκε από τη Δανία. Ο ΟΦΗ θ' αγωνιστεί με την υπολογίσιμη αλλά όχι απροσπέλαστη Σλάβια Πράγας, ενώ στα... βαθιά θα πέσουν ο ΠΑΟΚ που κοντράρεται με την Ουντινέζε και ο Ηρακλής που καλείται να αντιμετωπίσει την Καϊζερσλάουτερν.

ΑΕΚ

Βατή χαρακτήρισε την κλήρωση ο Γιάννης Παθιακάκης, προσθέτοντας πάντως ότι η έλλειψη στοιχείων επιβάλλει αυτοσυγκράτηση: «Η πρώτη εικόνα που έχουμε σχηματίσει είναι ότι πρόκειται για βατή κλήρωση, αλλά θα πρέπει πρώτα να δούμε τη Χέρφολγκε. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα αναδείχτηκε πέρσι πρωταθλήτρια Δανίας. Αν θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και στα δύο παιχνίδια». Από την άλλη πλευρά, ο γενικός γραμματέας της Χέρφολγκε, Αλαν Νίλσεν, τόνισε: «Σίγουρα η κλήρωση κόντρα στην ΑΕΚ δεν ήταν και ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μας τύχει». Η Χέρφολγκε είναι προτελευταία στο δανέζικο πρωτάθλημα και για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ απέκλεισε την ΑΙΚ Στοκχόλμης. Προπονητής της ομάδας είναι ο Τζον Γιένσεν. Το πρώτο παιχνίδι, ύστερα από συμφωνία των δύο ομάδων, θα γίνει στη Δανία.

ΟΦΗ

Ραντεβού από τα παλιά είναι η αναμέτρηση του ΟΦΗ με τη Σλάβια Πράγας. Οι Κρητικοί είχαν αντιμετωπίσει την περίοδο 1993-1994 τους Τσέχους και είχαν περάσει με μία νίκη και μία ισοπαλία. Σύμφωνα με τον Αρη Βασιλείου: «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές από τότε. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από 'μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε». Οι Τσέχοι φέτος αποκλείστηκαν στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Σαχτιόρ στην παράταση. Στο πρωτάθλημα της χώρας της η Σλάβια βρίσκεται στην 5η θέση με 11 βαθμούς σε 5 παιχνίδια (3 νίκες, 2 ισοπαλίες). Προπονητής της είναι ο Φράντιτσεκ Τσίπρο και κορυφαίος παίκτης της είναι ο Ρόμπερτ Βάγκερ. H αναμέτρηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι δύο χώρες είναι αντίπαλες στη γενική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.

ΠΑΟΚ

Μια... Ιταλίδα, η Ουντινέζε, μπαίνει στο δρόμο του ΠΑΟΚ και τα πράγματα πλέον είναι δύσκολα. Αποτελεί μια ομάδα ικανή για όλα, καθώς έχει βάλει το... χέρι της σε μεγάλες εκπλήξεις. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, μετά την κλήρωση είπε: «Η κλήρωση για μας θα ήταν ούτως ή άλλως δύσκολη, αφού οι αντίπαλοι μας ήταν όλοι δυνατοί. Θα προσπαθήσουμε άμεσα να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα γι' αυτήν».

ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Ηρακλής έχει δυσκολότερο έργο αφού στο δρόμο του συναντά την Καϊζερσλάουτερν. Η γερμανική ομάδα έχει στο παλμάρε της 4 πρωταθλήματα Γερμανίας και 2 κύπελλα. Σημαντικά στελέχη στο ρόστερ της είναι οι Τζορκαέφ, Μπάσλερ, Κριστόφ καθώς και ο συμπατριώτης μας Δημήτρης Γραμμόζης. Ο προπονητής της, Οττο Ρεχάγκελ, τόνισε: «Ο Ηρακλής είναι καλή ομάδα, όμως εμείς πρέπει να αποδείξουμε διεθνώς την αξία μας και να προκριθούμε». Από την άλλη, ο Γιάννης Κυράστας ανέφερε: «Δε θα τα βάψουμε μαύρα. Είναι μια από τις καλύτερες γερμανικές ομάδες την τελευταία 5ετία, αλλά έχουμε ψυχολογικό πλεονέκτημα αφού δεν είμαστε το φαβορί».

Οι πρώτες συναντήσεις θα γίνουν 26/10 και οι επαναληπτικές 9/11.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ