Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τελικό με το... καλημέρα

Με μία εκπληκτική προσπάθεια στα 63.34, πολύ πάνω από το όριο των 61 μέτρων, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Μιρέλλα Μανιάνη-Τζελίλη προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος. Το εντυπωσιακό είναι ότι η Ελληνίδα έριξε τη βολή της με χαρακτηριστική άνεση. Η Κουβανή Οσλέντις Μενέντες ήταν αυτή που πέτυχε με 67.34 την καλύτερη βολή των προκριματικών και οδήγησε τις υπόλοιπες 11 στον τελικό του αγωνίσματος. Η βολή της Τζελίλη ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση των προκριματικών. Αυτό σημαίνει ότι μια ανάλογη εμφάνιση στον τελικό η ελληνίδα ακοντίστρια μπορεί να πάρει μια θέση στο βάθρο.

Στο τελικό η Ντώνα

Η Μορφούλα Ντώνα παρά τα προβλήματα τραυματισμών που έχει, κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του ατομικού της ρυθμικής γυμναστικής. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τη δεύτερη ημέρα των προκριματικών αγωνίστηκε στην μπάλα και στην κορδέλα. Στην μπάλα η Μορφούλα πήρε 9.725 βαθμούς, ενώ στην κορδέλα 9.708. Στο σύνολο, μαζί με τα χτεσινά αγωνίσματα (σχοινάκι 9.765β, στεφάνι 9.725β), συγκέντρωσε 38.833 βαθμούς βγαίνοντας 10η και πήρε έτσι το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής

Για το χάλκινο ο Καρντάνοφ

Δεν κατάφερε να περάσει στο μεγάλο τελικό στην κατηγορία των 54 κιλών της ελευθέρας πάλης ο Αμιράν Καρντάνοφ. Ο Ελληνας παλαιστής έχασε από τον Ναμίγκ Αμπντουλαγιέφ, από το Αζερμπαϊτζάν, με 5-3 πληρώνοντας τον κακό πρώτο γύρο του αγώνα, όπου βρέθηκε να χάνει με 5-0. Ο Καρντάνοφ θα διεκδικήσει πλέον το χάλκινο μετάλλιο το Σάββατο, από τον ηττημένο του άλλου ημιτελικού, Λευκορώσο Κοντόεφ.

Αποτυχία στις σκυταλοδρομίες

Καμία από τις ομάδες σκυταλοδρομίας στα 4Χ100 δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό, αφού τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αποκλείστηκαν. Ο δεύτερος διάδρομος, ίσως, κόστισε στην Εθνική ανδρών των 4Χ100 την πρόκριση για τον τελικό. Η ελληνική ομάδα έκανε αρκετά καλή εμφάνιση τερματίζοντας στην 6η θέση της σειράς της με χρόνο 38.80. Ο Γιώργος Θεοδωρίδης που αγωνίστηκε πρώτος έκανε πολύ καλή αλλαγή με τον Κώστα Κεντέρη και μετά συνέχισαν ο Αλέξης Αλεξόπουλος και τερμάτισε ο Αγγελος Παυλακάκης. Η ομάδα των 4Χ100 γυναικών δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό. Η ελληνική ομάδα δεν πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση στα ημιτελικά και πήρε την 7η θέση στη σειρά τους. Η ομάδα που αποτελείται από τη Βούλα Πατουλίδου, Φρόσω Πατσού, Κατερίνα Κόφφα και Κατερίνα Θάνου, δεν έκανε τη δεύτερη αλλαγή καλή και η πρόκριση είχε χαθεί από εκεί. Οι αθλήτριες μας τερμάτισαν στην 7η θέση με 43.53.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ