Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για νέους εργάτες

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ στις γειτονιές και τους τόπους δουλειάς, με σύνθημα: «Με πρωτοπόρα θεωρία - Πρωτοπόρα δράση για το μέλλον μας, το σοσιαλισμό». Συγκεκριμένα:

Σήμερα Πέμπτη
  • Με θέμα: «90 χρόνια ΚΚΕ - 40 χρόνια ΚΝΕ. Η συμβολή της ΚΝΕ στους εργατικούς αγώνες», οι κλαδικοί τομείς της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση, στις 9 μ.μ., στο θέατρο Λόφου Κολωνού (Πέτρας και Τριπόλεως). Η εκδήλωση περιλαμβάνει την αφήγηση του χρονικού τής συμβολής της ΚΝΕ στους εργατικούς αγώνες, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Η δράση της ΚΝΕ, οι μεγάλοι σταθμοί στους αγώνες του εργατικού κινήματος, παρουσιάζονται «πλεγμένοι» με οπτικό υλικό και ντοκουμέντα, ενώ συνοδεύονται και από αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι από νέους εργαζόμενους, από το συγκρότημα των κλαδικών οργανώσεων της ΚΝΕ Αθήνας. Την εκδήλωση θα «ανοίξει» η Ναυσικά Παπαδημητράτου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Με θέμα «Ελληνας εργάτης και αλλοδαπός, ίδια τα προβλήματα, ίδιος ο εχθρός», η Τομεακή Οργάνωση Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας της ΚΝΕ και η Ν/Δ Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση, στις 8.30 μ.μ., στο Μετρό του Αιγάλεω. Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Θα προβληθεί video για τα προβλήματα των μεταναστών στη χώρα μας και την πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ. Το μαθητικό συγκρότημα ΜΣΜ = Μαζί Στις Μάχες, θα «ντύσει» με τις νότες του την εκδήλωση, θα υπάρχει και αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι, καθώς και βιβλιοπωλείο και πλούσιο οπτικό υλικό.
  • Με θέμα «Οι Νέοι Εργαζόμενοι στην πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματά τους», η Τομεακή Οργάνωση Περιστερίου της ΚΝΕ και η Ν/Δ Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση, στις 8 μ.μ., στο Θεατράκι του ΟΤΕ (έναντι κτιρίου ΟΤΕ στην Παναγή Τσαλδάρη). Θα μιλήσει ο Βασίλης Βούλγαρης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Οι Carpe Diem θα παίξουν με τους νεανικούς τους ήχους, το συγκρότημα «5η Εποχή» θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου και θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι. Στο χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο και οπτικό υλικό για την Ιστορία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και του εργατικού κινήματος.
  • Προφεστιβαλική εκδήλωση αφιερωμένη στους μετανάστες διοργανώνεται στο Γαλάτσι, στις 8 μ.μ. (στο παρκάκι της συμβολής των οδών Γαλατσίου και Βεΐκου). Θα μιλήσει ο Θύμιος Ευθυμίου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αύριο Παρασκευή
  • Η Οργάνωση Βάσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνει προφεστιβαλική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Επανάσταση και Δίκαιο: Το ελληνικό παράδειγμα, Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας 1946 - 1949», στις 7 μ.μ., στο Επιμορφωτικό Κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ «Χαρίλαος Φλωράκης» (Οδός Χαρίλαου Φλωράκη 6 (πρώην Πυθίας), Χαλάνδρι, πλησίον πλατείας Κέννεντυ). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Καλτσώνης, λέκτορας Θεωρίας, Κράτους και Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
  • Στην Πάτρα, προφεστιβαλική εκδήλωση για τους νέους εργαζόμενους, στις 8 μ.μ., στον Εσπερο (αίθριο πλ. Γεωργίου). Θα μιλήσει ο Θανάσης Γκόγκος, μέλος του Γραφείου του ΚΕ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, θεατρικό και προβολή DVD.
Τις επόμενες μέρες
  • Το Σάββατο 12 Ιούλη, στην Καλλιθέα, στην πλατεία Δαβάκη, στις 8 μ.μ., με θέμα «90 χρόνια στην πρώτη γραμμή των εργατικών αγώνων».
  • Την Κυριακή 13 Ιούλη, στο Χαλάνδρι, στο δημοτικό πάρκινγκ στις 8 μ.μ.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org