Κυριακή 29 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Χρεοκοπημένο σύστημα

Οταν τα βασικά εσωτερικά προβλήματα μιας χώρας ρυθμίζονται σύμφωνα με τις κάθε λογής ντιρεκτίβες, υποδείξεις, εντολές και νουθεσίες μιας φαινομενικά αφανούς, αόρατης εξωγενούς εξουσίας, τότε η εσωτερική της πολιτική γίνεται το σαμάρι κάθε επιβήτορα. Οταν η εξωτερική της πολιτική στήνεται στο λεόντειο παιχνίδι πότε δώθε και πότε κείθε του Ατλαντικού τότε η υπουργός που την ασκεί γίνεται εφιάλτης.

Οταν η κυβέρνηση μιας χώρας μοιάζει με τυφλοπόντικα που κινείται ανάλογα με τις κλοτσιές που τρώει στα πισινά της τότε είναι καταδικασμένη στον Καιάδα που δε θέλει να γνωρίζει ή καμώνεται έτσι. Οταν η αξιωματική της αντιπολίτευση έχει αποτινάξει από πάνω της ακόμη και τα ψήγματα που θυμίζουν το ασυμβίβαστο μιας αρχικής χρονικής στιγμής τότε αυτοκαταδικάζεται στον ίδιο Καιάδα της πάση θυσία συντήρησης ενός χρεοκοπημένου συστήματος. Οταν οι αριστεροδέξιες πολιτικές εφεδρείες των λάθρα κατά φαντασία αρνητών προσδοκούν να τσοντάρουν ή και να σώσουν με «λελογισμένο» τρόπο ένα χρεοκοπημένο σύστημα τότε η πολιτική της χώρας γίνεται ένα τραγικό παιχνίδι ζωής και θανάτου.

Τέλος, όταν η εθνικά ιθύνουσα τάξη της κοινωνίας, η αστική τάξη, γίνεται μεταφορέας και συμμέτοχος κάθε ιμπεριαλιστικής βρωμιάς της φαινομενικά αόρατης αφανούς εξουσίας προς ίδιον όφελος, όταν έχει δέσει χειροπόδαρα τη χώρα και την έχει αφιερώσει ως τιμάριο του δικού της εταιρικού δικαιώματος ισότιμης συμμετοχής, τότε η χώρα αυτή, το έθνος αυτό, ο λαός αυτός είναι καταδικασμένος στην τύχη μιας νέας επικείμενης ρωμαϊκής κατάρρευσης. Τότε ο μοναδικός δρόμος σωτηρίας αυτού του λαού είναι να επιλέξει την κοινωνική τάξη ως την επικεφαλής δύναμη και να οδεύσει στη νικηφόρα απαλλαγή του κοινωνικού σώματος από τις κάθε λογής προαιώνιες βδέλλες.

Κύριοι της επίσημης, της παράπλευρης και της «από κοντά» εξουσίας, αυτή είναι η ευρωενωσίτικη Ελλάδα που οικοδομήσατε και υποστηρίζετε. Αυτή είναι η τελευταία πράξη του μακάβριου έργου σας. Απομένει μόνο το γκρέμισμα της σκηνής. Μην ψάξετε να βρείτε υποκινητές, μην επιδοθείτε στο κυνήγι μαγισσών. Το μέλλον σας είναι προδιαγεγραμμένο και μοιραίο όπως στις αρχαίες μοίρες. Μην οδηγήσετε, τουλάχιστον, τους Ελληνες σε αίμα και ωδίνες όπως οι προκάτοχοί σας. Η ομαλή αποχώρησή σας θα είναι το ύστατο χρέος προς το έθνος και το λαό των Ελλήνων. Μην κάνετε το ύστατο λάθος. Μην παρασύρεστε από την ιστορικά προσωρινή πτώση του πρώτου εργατικού κράτους, της Σοβιετικής Ενωσης. Δείτε μόνο ότι η ιστορικά σύντομη εβδομηντάχρονη παρουσία του ήταν γεμάτη ωδίνες πολέμων, αποκλεισμών και ψυχρού πολέμου. Τα θανατηφόρα λάθη που έβλαψαν τον εαυτό του γίνονται βρόχος στο λαιμό του διεθνούς καπιταλισμού. Η νέα επαναστατική πλημμυρίδα παίρνει σιγά αλλά σταθερά τη θέση της αντεπαναστατικής αμπώτιδας. Τα συσσωρευμένα βαρίδια του παρελθόντος φεύγουν από τα πόδια του προλεταριάτου και της πολιτικής του πρωτοπορίας. Είναι μια θεϊκή νομοτέλεια αυτό που εκπορεύεται από το θρόνο του Ολύμπου. Είναι η σταυρωμένη αλήθεια του Χριστού. Είναι η γνώριμη απελευθερωτική κραυγή των Ελλήνων: Ελληνες Λακεδαιμόνιοι, γρηγορείτε.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ