Παρασκευή 27 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαφθορά, διαφάνεια και υποκρισία...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ διαμηνύει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μας πείσει για τις ειλικρινείς του προθέσεις και την εντιμότητά του...

Αυτά όσο η υπόθεση της «Ζήμενς» παραμένει μετέωρη και μπλέκει ολοένα και περισσότερο «καλό κόσμο».

Λες και δεν έχουμε ξαναδεί εξεταστικές επιτροπές σε αυτή τη χώρα και δεν ξέρουμε πού (συνήθως) καταλήγουν.

Για θυμηθείτε την περίφημη εξεταστική για τις υποκλοπές. Η πλειοψηφία της κατέληξε στο ...ευφυές συμπέρασμα ότι «δε βγαίνει άκρη»!

Αραγε για ποιο πράγμα προσπαθούν να μας πείσουν σήμερα; Οτι μια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, στην οποία θα πλειοψηφούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα «ρίξει φως» σε μια ιστορία όπου είναι μπλεγμένοι μέχρι το λαιμό ...η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;

Εννοείται πως οποιαδήποτε πολιτική διεργασία είναι χρήσιμη για να βγάζει ο λαός τα συμπεράσματά του από τις θέσεις των κομμάτων. Πέραν τούτου όμως ουδέν.

ΠΩ - ΠΩ, πρόστιμο 50.000 ευρώ επέβαλε, λέει, στη ΜΙΓΚ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση της «Βιβάρτια»! Αυτό θα πει έλεγχος και εποπτεία του κράτους.

Να υποθέσουμε ότι μετά από αυτό η εν λόγω εταιρεία - που τα κέρδη της φθάνουν σε μερικά δισεκατομμύρια ευρώ - θα ...γονατίσει; ΄Η μήπως ο Βγενόπουλος θα χάσει τον ύπνο του;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εταιρεία δεν πρόκειται να πληρώσει το πρόστιμο, προβάλλοντας το ισχυρό νομικό επιχείρημα του ότι ...δεν έχει ψιλά.

Το δούλεμα «πάει σύννεφο». Αντίστοιχα «πρόστιμα» πέφτουν στις τράπεζες, τις εταιρείες τροφίμων ή τις εταιρείες πετρελαιοειδών κατά καιρούς (και μετά από πολλή πολλή σκέψη).

Κατά τα άλλα πολεμούν την ακρίβεια και την αδιαφάνεια, προωθώντας τον ...υγιή ανταγωνισμό.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ