Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε χτες το βράδυ το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, στο Πάρκο Σκύλων, στη νέα παραλία. Οι εκδηλώσεις «άνοιξαν» με τα νεανικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα «Πιστοί Απιστοι», ένα συγκρότημα από τη συνοικία Ευόσμου και «Dinasis». Ακολούθησε βιβλιοπαρουσίαση, από μαθητές, του έργου «Ματωμένα χώματα» της Διδώς Σωτηρίου, επίδειξη χορού από το χορευτικό σχήμα «Unitech» και συναυλίες τριών ακόμα ερασιτεχνικών συγκροτημάτων. Αμέσως μετά έγινε συζήτηση με θέμα «ΟΧΙ σε όλα τα Ναρκωτικά», με ομιλητή τον Θωμά Κατσάνο από το Σύλλογο Γονέων και Φίλων «ΙΘΑΚΗ» του ΚΕΘΕΑ και την Μαρίνα Κυριάκου από την ΚΝΕ.

Επαιξαν άλλα δύο ερασιτεχνικά συγκροτήματα και ακολούθησε το θεατρικό «Το 24ωρο του μαθητή και το σχολείο των αναγκών μας». Το πρόγραμμα έκλεισε με μουσικές συναυλίες από άλλα δύο ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Στο χώρο υπήρχαν ταμπλό για τα ναρκωτικά, το περιβάλλον, την παιδεία, τον αθλητισμό και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, ενώ νέοι δημιουργοί έφτιαχναν γκράφιτι.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα με ομιλία από την Χαρά Παπαϊωάννου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, συζήτηση για τον «Αθλητισμό και το Ντόπινγκ», χορευτικά, αφιερώματα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ