Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ
Από σήμερα σε Αθήνα, Πάτρα και αλλού

Σήμερα θα μιλήσει στο Πεδίον του Αρεως ο Μ. Μαΐλης και αύριο θα μιλήσει ο Γ. Πρωτούλης

Περίπου τριάντα μαθητικά μουσικά συγκροτήματα από σχολεία όλης της Αθήνας θα είναι οι πρωταγωνιστές του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αθήνα, που ξεκινάει σήμερα στο Πεδίον του Αρεως (πλατεία Πρωτομαγιάς) και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Για την ιστορία που δε διδάσκεται στο σχολείο θα μιλήσει σήμερα ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ αύριο, Σάββατο, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν διάφορα θεματικά περίπτερα, βιβλιοπωλείο και χώρος ειδικά διαμορφωμένος για δημιουργία γκράφιτι. Η είσοδος και για τις δυο μέρες του φεστιβάλ κοστίζει 5 ευρώ και οι συναυλίες ξεκινούν στις 7 το απόγευμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΣΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Στις 9 μ.μ, συζήτηση με θέμα «Η ιστορία του λαϊκού κινήματος όπως δε μας τη μαθαίνουν στα σχολικά βιβλία», όπου θα μιλήσει ο Μάκης Μαίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θεατρικό «Αφιέρωμα στους Monty Python» από το 13ο ΓΕΛ Γούβας. Προβολή της ταινίας «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι».

Στη μουσική σκηνή θα εμφανιστούν δεκαπέντε μαθητικά συγκροτήματα από σχολεία των Αθήνας, Ζωγράφου, Πεύκης, Ηλιούπολης, Μεταμόρφωσης, Περιστερίου, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Ν. Ηρακλείου, Βύρωνα, Χαλανδρίου, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Καλλιθέας, από την Γκράβα και τη Σιβιτανίδειο.

ΑΥΡΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ: Σκετς με θέμα τον αντικομμουνισμό από τη μαθητική θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Στις 10 μ.μ., ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ. Μετά, θεατρικό «65 χρόνια ΕΠΟΝ - 40 χρόνια ΚΝΕ» από τη θεατρική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας.

Στη μουσική σκηνή θα εμφανιστούν δεκατέσσερα μαθητικά συγκροτήματα από σχολεία των Ν. Ηρακλείου, Αμαρουσίου, Αργυρούπολης, Πετρούπολης, Χαλανδρίου, Περιστερίου, Ν. Ιωνίας, Ιλίου, Κυψέλης, Βύρωνα, Ελληνικού και από το Βαρβάκειο. Ειδικά το συγκρότημα «5η Εποχή» από το 4ο ΓΕΛ Χαλανδρίου θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου.

Στην Πάτρα

Από σήμερα αρχίζουν και οι εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ στην Πάτρα, στο χώρο του παλαιού Αρσάκειου, όπου θα συμμετάσχουν συνολικά 10 ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πολιτική ομιλία από την ΚΝΕ, αφιέρωμα στην ΕΠΟΝ και μουσικό αφιέρωμα στον Μ. Λοΐζο. Αύριο Σάββατο, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα χώματα», προβολή DVD με θέμα τους μετανάστες, ενώ το Φεστιβάλ «κλείνει» με τις νότες των ΟΝΑΡ.

Σε περιοχές της Αττικής

Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ γίνονται αυτές τις μέρες και σε μια σειρά περιοχές της Αττικής. Συγκεκριμένα:

Στο Μενίδι, σήμερα στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με θέμα «Γυρίζουμε την πλάτη στον πόλεμο και τον εθνικισμό. Ζήτω η φιλία των λαών». Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει αγώνες 5χ5 και μπάσκετ, προβολή του ντοκιμαντέρ «Η αναμέτρηση με τον ιμπεριαλισμό μέσα από αφηγήσεις και τραγούδια», συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα και ομιλία από τον Τάσο Τραβασάρο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στον Ασπρόπυργο, σήμερα στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων. «Θέλουμε να μάθουμε, θέλουμε να ζήσουμε, μια ζωή την έχουμε και θα την κερδίσουμε» είναι το σύνθημα του φεστιβάλ, που περιλαμβάνει αφιέρωμα για τον ελεύθερο χρόνο και το ρατσισμό, έκθεση βιβλίου και συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Θριασίου του ΚΚΕ.

Στο Κορωπί, σήμερα στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία του 1ου Λυκείου. Θέμα του φεστιβάλ θα είναι «Η μόλυνση του νερού» και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Μπιθυμήτρης, μέλος της ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ, ενώ θα γίνει και συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα.

Στην Παλλήνη, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιούνη, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 8.30 μ.μ. Κεντρικό θέμα θα είναι: «Οχι άλλα φιλέτα στις πολυεθνικές, η νεολαία θέλει χώρο για τη ζωή που της αξίζει». Την πρώτη μέρα θα γίνει συζήτηση για το περιβάλλον. Τη δεύτερη ημέρα, εκδήλωση με θέατρο, αφήγηση και τραγούδι με θέμα «Η τέχνη στην αντιδικτατορική πάλη», αφιερωμένα στα 90 χρόνια του ΚΚΕ. Και τις δύο ημέρες οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Λασηθιωτάκης, από το ΝΓ Αττικής της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ