Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στους δρόμους του αγώνα

Στο Εργατικό Κέντρο, στις 6 μμ, το πανεργατικό συλλαλητήριο ενάντια στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - βιομηχάνων, στις 6μμ, η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου

Από συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Από συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές και τα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλονίκης συναντιούνται σήμερα στους δρόμους του αγώνα, στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΕΚΘ, στις 6 το απόγευμα, έξω από το Εργατικό Κέντρο, με την προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 6 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στο ρυθμό του σημερινού πανεργατικού συλλαλητηρίου ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, που αναμένεται να σημειώσει μεγάλη επιτυχία, ζει τις τελευταίες μέρες η Θεσσαλονίκη. Το έντονο κλίμα της αγωνιστικής προετοιμασίας της σημερινής μεγάλης κινητοποίησης δίνουν στην πόλη το πλήθος των αεροπανό και των αφισών, αλλά και τα αυτοκίνητα με τις ντουντούκες που διαπερνούν το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης και φέρνουν παντού το μήνυμα της αντίστασης και του αγώνα.

Συνδικαλιστικοί κύκλοι του ΠΑΜΕ εξέφραζαν χτες την άποψη ότι το σημερινό συλλαλητήριο θα είναι όχι μόνο μαζικό και μαχητικό, αλλά θα αποτελέσει και το πρόκριμα για την ενεργοποίηση μεγαλύτερων δυνάμεων του εργατικού κινήματος και μεγαλύτερη ακόμα συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 10 του Οκτώβρη.

Στο μεταξύ, σε μια σειρά απολογιστικών συνελεύσεων εργαζομένων που έχουν πραγματοποιηθεί τελευταία, όπως στο Χαλυβουργείο, ΟΑΣΘ και στη χτεσινή συνέλευση των εργαζομένων στα «Ελληνικά Πετρέλαια», μίλησαν στελέχη του ΕΚΘ για το θέμα των κινητοποιήσεων ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα και διαπιστώθηκε η καθολική αντίθεση των εργαζομένων στα μέτρα αυτά και η διάθεσή τους για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Πριν τις 10 του Οκτώβρη εξάλλου, έχουν προγραμματιστεί γενικές συνελεύσεις εργαζομένων στη ΒΑΛΚΑΝ και άλλες επιχειρήσεις και έχουν προσκληθεί συνδικαλιστικά στελέχη να μιλήσουν για τις εργατικές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. Το κλίμα από όλες τις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, εκτιμούν στελέχη του ΠΑΜΕ, ήταν συντριπτικά υπέρ της αγωνιστικής κινητοποίησης των εργαζομένων για τη μη εφαρμογή των μέτρων αυτών.

Συνεχίστηκαν και χτες οι περιοδείες κλιμακίων του ΕΚΘ σε διάφορες επιχειρήσεις όπως « Φίλκεραμ - Johnson», «Κλίμα - Τεχνική» και σε βιοτεχνίες στον κλάδο μετάλλου. Στελέχη του ΠΑΜΕ στον κλάδο των οικοδόμων συνέχισαν και χτες τις περιοδείες τους σε γιαπιά της πόλης και συνταξιούχοι περιόδευσαν στην αγορά και ΚΑΠΗ του Κέντρου.

Και οι περιοδείες αυτές επιβεβαίωσαν τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, ότι ανάμεσα στους εργαζόμενους παρατηρείται τελευταία μια σοβαρή διαφοροποίηση στην κατεύθυνση της συμμετοχής σε αγώνες και ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική των κυβερνώντων και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Στο μεταξύ, οι σύλλογοι φοιτητών του ΑΠΘ, Φυσικού, Ψυχολογίας, Ιατρικής και Παιδαγωγικού αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο, δείχνοντας έτσι την ευρύτερη απήχηση που βρίσκει ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν και τους τομείς της Δημόσιας Εκπαίδευσης, Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ