Πέμπτη 5 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Σημαντική αύξηση για την «Αγωνιστική Συνεργασία»

Μια σημαντική επιτυχία, για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους στα Γιάννενα, κατέγραψε η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» (υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ) στις αρχαιρεσίες του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων για νέο ΔΣ και αντιπροσώπους για τα συνέδρια των Ομοσπονδιών. Η παράταξη ενίσχυσε τις δυνάμεις της, αντιμετωπίζοντας το «μαύρο» μέτωπο - όπως το χαρακτηρίζουν συνδικαλιστές - των στελεχών του Συλλόγου, που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ, στον ΣΥΝ και στον ΛΑ.Ο.Σ., τα οποία στελέχη συγκρότησαν τη λεγόμενη «Ανεξάρτητη Κίνηση Εμπόρων».

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» αύξησε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες τις δυνάμεις της. Συγκεκριμένα, πήρε το 35,65% των ψήφων (30,60% στις προηγούμενες εκλογές), κατέλαβε 3 έδρες στο 9μελές ΔΣ και εξέλεξε 4 αντιπροσώπους για τις δύο Ομοσπονδίες στις οποίες εκπροσωπείται ο Σύλλογος. Η «Ανεξάρτητη Κίνηση» έλαβε ποσοστό 64,37% από 69,40% στις προηγούμενες εκλογές, κατέλαβε 6 έδρες στο ΔΣ και 7 αντιπροσώπους για τις Ομοσπονδίες. Η ιδιαιτερότητα αυτών των αρχαιρεσιών ήταν η σφοδρότητα με την οποία επιτέθηκε η «Ανεξάρτητη Κίνηση» στην «Αγωνιστική Συνεργασία», συνεπικουρούμενη και από τους συνδικαλιστές του ΛΑ.Ο.Σ., σε μια προσπάθεια να της επιφέρει σημαντικό εκλογικό πλήγμα.

Το αποτέλεσμα ήταν εντελώς αντίθετο από ό,τι αναμενόταν. Κι αυτό οφείλεται - σύμφωνα και με συνδικαλιστικά στελέχη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» - στη μόνιμη αντιπαράθεσή τους στην εφαρμοζόμενη πολιτική (της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων), αλλά και στην αποκάλυψη του ρόλου των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, καθώς δρουν με τον ίδιο τρόπο (στα συνδικάτα, στην τοπική αυτοδιοίκηση κι αλλού) και έτσι στηρίζουν την πολιτική που πλήττει τα δικαιώματα των ΕΒΕ και των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ