Τρίτη 3 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το στυγερό έγκλημα
  • Υπέκυψε, τελικά, η άτυχη γυναίκα που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων της Λευκίμμης
  • Μαζική λαϊκή καταδίκη στην κρατική βία και καταστολή, από τους κατοίκους της Λευκίμμης
  • Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στην Κέρκυρα

Μαζική λαϊκή καταδίκη της βάρβαρης δολοφονικής επίθεσης των ΜΑΤ, από τους κατοίκους της Λευκίμμης που πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, προχτές την Κυριακή
Μαζική λαϊκή καταδίκη της βάρβαρης δολοφονικής επίθεσης των ΜΑΤ, από τους κατοίκους της Λευκίμμης που πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, προχτές την Κυριακή
Με το θάνατο της τραγικής γυναίκας, 44 χρόνων και μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, που νοσηλευόταν στην εντατική με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, γράφτηκε ο επίλογος της δολοφονικής τρομοκρατικής επίθεσης που εξαπέλυσαν, την προηγούμενη Πέμπτη, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χτυπώντας αδιάκριτα κατοίκους της Λευκίμμης στην Κέρκυρα που αγωνίζονταν για να μη μετατραπεί η περιοχή τους σε μια σύγχρονη χωματερή. Η Μαρία Κουλούρη υπέκυψε, τελικά, προχτές το βράδυ. Η κηδεία της γίνεται, σήμερα Τρίτη, ώρα 6 μ.μ., από τον Αγιο Αρσένιο της Λευκίμμης.

Η άτυχη γυναίκα πλήρωσε με την ίδια της τη ζωή τη σαφή και κατηγορηματική κυβερνητική εντολή να προχωρήσει με κάθε τίμημα η πολιτική της, εξαπολύοντας γι' αυτό ωμή και βάναυση επίθεση κατά πάντων που αντιδρούν. Αποτέλεσμα αυτής της κρατικής βίας και καταστολής ήταν και οι συλλήψεις και τραυματισμοί δεκάδων ατόμων, μεταξύ των οποίων και ενός 16χρονου οδηγού με μηχανάκι. Ο νεαρός δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα από τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του δικύκλου και να πέσει πάνω στην άτυχη γυναίκα, η οποία διερχόταν σε παρακείμενο δρόμο.

Η αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας, προκειμένου να αποποιηθεί των σοβαρών ευθυνών της για το θανάσιμο τραυματισμό και το θάνατο της άτυχης μητέρας, αναζητά εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο του 16χρονου νεαρού, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για το σοβαρό τραυματισμό, συνεπώς και για το θάνατο της 44χρονης. Και αυτό παρά το ότι υπάρχουν καταθέσεις - μαρτυρίες στην αστυνομική διεύθυνση από άτομα που ήταν παρόντα στο συμβάν, σύμφωνα με τις οποίες ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του δικύκλου από τα ανηλεή χτυπήματα που δέχτηκε από τα ΜΑΤ.

Σε συνέντευξη Τύπου της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, ο Θόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, εξέφρασε εκ μέρους του Κόμματος τη βαθιά οδύνη και τη συμπαράσταση στην οικογένεια και τους συγγενείς για το θάνατο της 44χρονης γυναίκας. «Πρόκειται για έγκλημα, υπογράμμισε το στέλεχος του ΚΚΕ. Την ευθύνη χρεώνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση της ΝΔ και οι τοπικοί διευθύνοντες της αστυνομίας: ο Γενικός Επιθεωρητής της Δυτικής Ελλάδας κ. Μπουλούκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τσιότσιος και η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Νταϊρούση». Κάλεσε το λαό και τη νεολαία του νησιού να τιμωρήσουν πολιτικά την κυβέρνηση της ΝΔ, να απαιτήσουν να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά η εισαγγελέας και οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων.

Το στέλεχος του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη στήριξη που δίνουν στον κυβερνητικό αυταρχισμό οι «γαλαζοπράσινοι» αιρετοί - αρκετούς από τους οποίους στήριξε και ο ΣΥΝ - καθώς, σε ομόφωνη απόφαση των ΔΣ της ΤΕΔΚ και του Συνδέσμου Καθαριότητας, γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, για αναγκαστικό χειρισμό του προβλήματος στη Λευκίμμη από την πολιτεία, δηλαδή την κυβέρνηση, για να τελεσφορήσει ο περιφερειακός σχεδιασμός. «Πρόκειται για πρωτοφανή πρόκληση των δημάρχων ενάντια στα δημοκρατικά αισθήματα του κερκυραϊκού λαού, είπε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ να εμφανιστεί ότι διαφοροποιείται από την κυβερνητική βία και καταστολή δεν πείθουν κανέναν». Να σημειωθεί ότι κάτω από τη γενική κατακραυγή, χτες, παραιτήθηκαν οι επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ...

Ο Θ. Γουλής απαίτησε την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ, την απόσυρση όλων των χαλκευμένων μηνύσεων, να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής μιας ακόμη σύγχρονης χωματερής στα Μεσοράχια Λευκίμμης. Να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός και σύγχρονη επεξεργασία διαχείρισης των απορριμμάτων (διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, σταθμοί μεταφόρτωσης, κομποστοποίηση, ΧΥΤΑ σε χώρους με επιστημονικά και τεχνικά κριτήρια κ.ά.)

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου, κάλεσε το λαό και τη νεολαία της Λευκίμμης, συνολικά της Κέρκυρας, να μετατρέψουν την οργή και αγανάκτησή τους για την κρατική καταστολή και βία σε οργανωμένο πολιτικό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τη δολοφονική τρομοκρατική επέμβαση των ΜΑΤ, ως αποτέλεσμα σχεδιασμένης και οργανωμένης επίθεσης από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣΥ Σπύρος Σαμοήλης και Σταμάτης Πελάης, που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια της 44χρονης γυναίκας, που τελικά λύγισε.

Ενδεικτικό δε της επιχείρησης τρομοκράτησης, όπως αναφέρθηκε, είναι η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ακόμη και από όσους έχουν καλλιέργειες στην παρακείμενη περιοχή, προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν σε αυτές.

Μεγαλειώδης κινητοποίηση

Απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή σε ένταση και έκταση κρατική καταστολή και βία, οι κάτοικοι της Λευκίμμης έδωσαν τη δική τους αγωνιστική απάντηση την Κυριακή το βράδυ. Πραγματοποίησαν μια μεγαλειώδη κινητοποίηση επί δύο ώρες σε όλη τη Λευκίμμη, όπου συμμετείχαν περίπου 2.500 άτομα κάθε ηλικίας, μετατρέποντας τη διάχυτη οργή και αγανάκτησή τους, που αντανακλάται σε όλη την Κέρκυρα, σε καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας. Διεκδίκησαν να φύγουν τα ΜΑΤ και να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής από τον εργολάβο μιας ακόμη εστίας μόλυνσης στην περιοχή τους.

Το αγωνιστικό «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε και η ΚΟ Κέρκυρας του ΚΚΕ με τον βουλευτή του Κόμματος Μπάμπη Χαραλάμπους και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που απέσπασαν χειροκροτήματα κατά την προσέλευσή τους στο χώρο της συγκέντρωσης, αναγνωρίζοντάς τους την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης. Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί από την Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για την Παρασκευή 6 Ιούνη και ώρα 7.00 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκο της Κέρκυρας, ενώ και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καταδικάζει τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ