Σάββατο 31 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ
Εξωραΐζει την κατάσταση η κυβέρνηση

Στη Βουλή έφερε χτες το ΚΚΕ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία, με Ερώτηση του βουλευτή του Κόμματος Χαράλαμπου Χαραλάμπους. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνήθηκε ακόμη και να αναγνωρίσει το πρόβλημα.

Ο υφυπουργός Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλος προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Υποστήριξε ότι σε όλη τη χώρα «λειτουργούν άψογα οι μονάδες αυτές και με το απαραίτητο προσωπικό, έτσι ώστε να μην είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει καθόλου, μα καθόλου, λίστα αναμονής. Αν υπάρχει κάποια καθυστέρηση, που καμιά φορά μπορεί να καταγράφεται, οφείλεται και μόνο στην έλλειψη προμήθειας αίματος και όχι στην έλλειψη προσωπικού».

«Ο χώρος της μεσογειακής αναιμίας είναι μια μικρογραφία της όλης πραγματικότητας στο χώρο της δημόσιας υγείας» ανέφερε ανταπαντώντας ο Χ. Χαραλάμπους. Παραθέτοντας καταγγελία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας σημείωσε πως «σε κάποιες περιπτώσεις, μέσα σε τέσσερα τετραγωνικά μέτρα στοιβάζονται δέκα άτομα για να κάνουν μεταγγίσεις», προσθέτοντας πως «στην Αρτα, στο Αγρίνιο, στην Καβάλα δεν υπάρχουν γιατροί στις Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας», ενώ στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία μεταγγίζονται οκτακόσιοι άρρωστοι. «Χρειάζονται μόνο για τις ανάγκες των μονάδων αυτών σαράντα χιλιάδες μονάδες αίματος. Εξοικονομεί το Νοσοκομείο μόνο δεκαπέντε χιλιάδες και οι υπόλοιπες μονάδες αίματος εισάγονται από το εξωτερικό», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ