Πέμπτη 8 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ.
Πρόκληση η πρόσδεση στο ΝΑΤΟικό άρμα

Η Πανσπουδαστική σε ανακοίνωση - ψήφισμα, που εξέδωσε και απευθύνεται προς όλους τους συλλόγους, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, τονίζει: «Θεωρούμε την παραπάνω ενέργεια απαράδεκτη. Καταδικάζουμε τη μεσολάβηση του ΑΠΘ για την προώθηση των συμφερόντων του ΝΑΤΟ, το οποίο ευθύνεται για το αιματοκύλισμα ολόκληρων λαών. Εχει σπείρει τον όλεθρο σε πάρα πολλές περιοχές του πλανήτη, με μόνο στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, τον έλεγχο των αγορών, των δρόμων ενέργειας κλπ. Ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι σύμφυτος με τον πόλεμο και τη βαρβαρότητα, με πολύμορφα αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα», σημειώνει η Πανσπουδαστική ΚΣ και τονίζει παρακάτω:

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί πρόκληση για το σύνολο του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει βιώσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει ΝΑΤΟ (δικτατορία 21ης Απριλίου 1967), αλλά, επίσης, έχει επιδείξει και έμπρακτη αντίθεση και αμφισβήτηση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια (αντιπολεμικά συλλαλητήρια για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία). Είναι βαρύτατες οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων για την πρόσδεση της χώρας στο ΝΑΤΟικό άρμα του ιμπεριαλισμού, αλλά και τη συνεχή προσπάθεια εμπλοκής σ' αυτό και του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας. Είναι βέβαιο πως όσο η χώρα μας θα είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ - ΝΑΤΟ κ.ά.), η ανώτατη εκπαίδευση και η έρευνα δε θα έχουν ως στόχο την ολόπλευρη ικανοποίηση των αναγκών του λαού και της νεολαίας, αλλά την ικανοποίηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Η υποταγή της ανώτατης εκπαίδευσης στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των πολυεθνικών, που προωθεί η ΕΕ και τα κόμματα που στηρίζουν τις κατευθύνσεις της, μετατρέπει την επιστήμη σε μηχανισμό καταστροφής, καταπίεσης και σκοταδισμού. Θέλει τους απόφοιτους μακρύ χέρι των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου, τους επιστήμονες συνένοχους».

Η Πανσπουδαστική ΚΣ καλεί το φοιτητικό κίνημα, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και το λαϊκό κίνημα να αντιπαλέψουν την υποταγή των ΑΕΙ στους ιδεολογικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς σκοπούς των ΝΑΤΟ - ΕΕ - βιομηχάνων. Να εντείνουν την πάλη για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για έρευνα προς όφελος του λαού, για επιστήμονες στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ