Τετάρτη 7 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήλωση του Τάκη Τσιόγκα

Για το ΚΚΕ η οργάνωση της εργατικής τάξης, η ενίσχυση του συνδικαλιστικού κινήματος και της αγωνιστικής διεκδίκησης άλλου δρόμου ανάπτυξης προς όφελος του λαού ήταν και παραμένει πρωταρχικής σημασίας καθήκον.

Η επανεκλογή μου στην προεδρία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και η ταυτόχρονη χρέωσή μου και σε βουλευτικά καθήκοντα, όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια, δυσκολεύει αυτή την προσπάθεια. Η αντικατάστασή μου στο βουλευτικό αξίωμα από τον σ. Σκυλλάκο δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις, να ανταποκριθώ στις αυξημένες απαιτήσεις. Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί η προβολή και διεκδίκηση των εργατικών λαϊκών προβλημάτων και στο Κοινοβούλιο. Ο καταμερισμός αυτός ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη συνδυασμένη προσπάθεια μεγαλύτερης προσφοράς σε όλα τα μέτωπα του αγώνα.

Τα μέλη του ΚΚΕ, μπαίνουμε εθελοντικά στις γραμμές του για να παλέψουμε για τους σκοπούς του και όχι για αξιώματα. Παλεύουμε για την υπόθεση της εργατικής τάξης, από όποιο πόστο μας αναθέσει το Κόμμα μας. Στην 90χρονη ένδοξη πορεία του ΚΚΕ, χιλιάδες μέλη και στελέχη του έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους σ' αυτή την υπόθεση, χωρίς φυσικά να προσδοκούν κανένα προσωπικό όφελος. Αυτό το παράδειγμά τους μας καθοδηγεί.

Για τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, τα δημόσια αξιώματα δεν αποτελούν μέσο προσωπικής ανέλιξης, ούτε προσωπική υπόθεση, όπως στα άλλα κόμματα. Ανήκουν στο Κόμμα, το οποίο κάνει κάθε φορά τη διάταξη των μελών του με βάση τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που θέτει στον αγώνα του. Ο καθένας μας που κατέχει δημόσιο αξίωμα, είναι εκεί με απόφαση του Κόμματος.

Εμείς συλλογικά ως Κόμμα αγωνιζόμαστε για τη σοσιαλιστική αλλαγή της κοινωνίας μας, χωρίς να σκεφτόμαστε κόπους και θυσίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ