Τετάρτη 30 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΚΩΝΙΑ - ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΩΝ
Αντιδράσεις για τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Παρέμβαση του Σπύρου Χαλβατζή σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης της απόπειρας εγκατάστασης ιδιωτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου στο Δήμο Βοιών της Λακωνίας έγινε προχτές στην Πούντα με τη συμμετοχή περίπου 2.000 κατοίκων της περιοχής. Η πρωτοβουλία της κινητοποίησης ανήκει στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της περιοχής στην οποία συμμετέχουν σύσσωμοι σχεδόν οι φορείς της τοπικής κοινωνίας, καθώς και οι γύρω δήμοι. Κεντρικό αίτημα των κατοίκων είναι να μην εγκατασταθεί η μονάδα στο Δήμο Βοιών.

Στη συγκέντρωση που ακολούθησε - συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, ακόμα κι εκείνων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) που είναι υπεύθυνα για το πρόβλημα - έκανε παρέμβαση και ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος. Μάλιστα, αναγκάστηκε να «διορθώσει» το δήμαρχο Βοιών την ώρα που από το βήμα ανέφερε πως οι βουλευτές της ΝΔ στο νομό είναι οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με το θέμα, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των κατοίκων.

Και του επισήμανε πως το ΚΚΕ έφερε πρώτο το θέμα στη Βουλή με Ερώτησή του το Δεκέμβρη του 2007, σημειώνοντας πως «στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων για να μην εγκατασταθεί το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου».

Ακολούθως ανέφερε πως «καταδικάζουμε την πολιτική της ιδιωτικοποίησης στον τομέα της ενέργειας, την οποία ξεκίνησε η κυβέρνηση της ΝΔ και συνέχισε το ΠΑΣΟΚ», τονίζοντας την ανάγκη ο τομέας της ενέργειας «να υπάγεται σε έναν κεντρικό σχεδιασμό που να σχεδιάζει την αξιοποίησή του με βάση το σύνολο των κοινωνικών κριτηρίων και να εξασφαλίζει φθηνή και επαρκή ενέργεια. Αν γίνει κατορθωτό αυτό - συνέχισε - δε θα μπορεί ο κάθε καπιταλιστής να δημιουργεί ασύδοτα, όπου τον συμφέρει, εργοστάσια, καταστρέφοντας το περιβάλλον, αυξάνοντας την τιμή της ενέργειας όσο θέλει, καταστρατηγώντας τις εργασιακές σχέσεις».

Καταλήγοντας, κάλεσε το λαό να επαγρυπνεί, να είναι σε ετοιμότητα και ταυτόχρονα να μπει σε αγωνιστική τροχιά για να ανατρέψει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που λαμβάνει υπόψη της μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και να διεκδικήσει μια άλλη πολιτική, που θα αγωνίζεται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του λαού, μέσα από την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ