Σάββατο 26 Απρίλη 2008 - Κυριακή 27 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κούκλα ... «Χίτλερ» στην Ουκρανία!

Κούκλα με τη μορφή ...του Χίτλερ(!) θα αρχίσει να πωλείται στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο που αναδημοσιεύουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία! Η κούκλα είναι κατασκευής ουκρανικής εταιρείας, έχει ύψος 40 πόντους και θα διαθέτει και ...γκαρνταρόμπα στα «πρότυπα» της «Μπάρμπι».

Η εφημερίδα «Ζέρκαλο Τίτζντεν» εκτιμά ότι η κυκλοφορία της κούκλας θα προκαλέσει θύελλα διαμαρτυρίας στην πρώην σοβιετική Δημοκρατία. Αυτό είναι το λιγότερο σημειώνουμε εμείς. Οσο κι αν φαντάζει εξωπραγματικό να κυκλοφορήσει «παιχνίδι» με τον Χίτλερ στην πρώην ΕΣΣΔ, το προλεταριακό κράτος που τσάκισε το φασισμό και ελευθέρωσε τον κόσμο (με την Ουκρανική Σοσιαλιστική Δημοκρατία να «μετρά» τουλάχιστον 3 εκατομμύρια νεκρούς), ωστόσο, ήταν μάλλον αναμενόμενο: Στις Βαλτικές οι συνεργάτες των ναζί κυκλοφορούν σαν ...«βετεράνοι» του αντικομμουνιστικού πολέμου, ενώ η ΕΕ, στο σύνολό της, προωθεί συνεχώς «ψηφίσματα» που επιχειρούν να «εξισώσουν» το σοσιαλισμό με το ναζισμό.

Το «αυγό» του «φιδιού» έχει αρχίσει να σπάει για μια ακόμη φορά. Και οι λαοί οφείλουν - καταρχήν έναντι του αίματος των πατεράδων και των παππούδων τους που πολέμησαν για να τσακίσουν το φασισμό και ναζισμό, για την ελευθερία των πατρίδων τους - να αντιδράσουν τώρα!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ