Σάββατο 19 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Νέος αιφνιδιασμός από το «στρατό του Μεχντί»

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Ενας λόχος του ιρακινού στρατού εγκατέλειψε τις θέσεις του, κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά από επίθεση ενόπλων του «στρατού του Μεχντί» στο Σαντρ Σίτι. Σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις όπου σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν εννιά πριν υποχωρήσουν οι περίπου 80 - 90 άνδρες του ιρακινού στρατού. Την είδηση δε σχολίασε ο ιρακινός στρατός, ενώ εκπρόσωπος των κατοχικών δυνάμεων υποστήριζε ότι «οι ιρακινές δυνάμεις διατηρούν τις θέσεις τους στο Σαντρ Σίτι».

Από την άλλη πλευρά, ο «στρατός του Μεχντί», του Μουκτάντα Σαντρ, κάλεσε, χτες, τους Ιρακινούς στρατιώτες να λιποτακτήσουν μαζικά παρομοιάζοντας την κυβέρνηση Μάλικι με το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν. Δύο Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και βορείως της Βαγδάτης, όταν έγιναν στόχος βομβιστικής επίθεσης, που αποδίδεται, όμως, σε ακραίους ισλαμιστές.

Χτες, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε νέο μήνυμα του υπαρχηγού της «αλ Κάιντα» Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, που κάλεσε τους μουσουλμάνους να «κάνουν το Ιράκ φρούριο του Ισλάμ» και κατηγόρησε ΗΠΑ και Ιράν ότι «συνωμοτούν σε βάρος της χώρας». Λίγο αργότερα, εκπρόσωπος των κατοχικών δυνάμεων διαμήνυε ότι «υπάρχουν πληροφορίες για πραγματοποίηση επιθέσεων της "αλ Κάιντα" στη Βαγδάτη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ