Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της εξέφρασε χτες η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» προς τον πρόεδρο της Ενωσης Εισαγγελέων Σ. Μπάγια, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει ακόμη και την ποινή της οριστικής παύσης από το δικαστικό σώμα, μετά την άσκηση πειθαρχικής δίωξης από την ανώτατη εισαγγελική αρχή.
Αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» αποτελούμενη από τους Αγ. Ρεμπή, πρώην εφέτη, Γ. Κατρούγκαλο, επίκουρο καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης - δικηγόρο, Στρ. Κόρακα, πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή, Αγ. Βρεττό, δικηγόρο, επισκέφτηκαν τα γραφεία της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας και τον πρόεδρό της και του εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους «για την άδικη, αβάσιμη, αδικαιολόγητη, αυταρχική και αντίθετη με κάθε έννοια δικαίου πειθαρχική δίωξή του, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, με την οποία επιδιώκεται η πλήρης εξόντωση και απομάκρυνσή του από το δικαστικό σώμα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης».
Κατά τη συνάντηση με τον συνδικαλιστή εισαγγελέα η «Δημοκρατική Συσπείρωση» επισήμανε:
Τέλος, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» με ανακοίνωσή της ζητά τη ματαίωση της πειθαρχικής δίωξης του Σ. Μπάγια και την κατ' ουσία δικαίωση αυτού και καλεί τον ελληνικό λαό να δυναμώσει τους αγώνες του για να εμποδίσει την παραπέρα οπισθοδρόμηση και καταστρατήγηση των κατακτημένων με αγώνες κοινωνικών και ατομικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών.