Σάββατο 19 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
1η ΜΑΗ 2008
Ταξικός γιορτασμός σε στεριά και θάλασσα

ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ κήρυξαν απεργία για την Πρωτομαγιά. Πολύμορφη δράση από τα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ

Από τον περσινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα

ΛΕΠΙΔΗΣ

Από τον περσινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα
Για την επιτυχία της πρωτομαγιάτικης απεργίας, του επόμενου κορυφαίου σταθμού για τις Συλλογικές Συμβάσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση, χτυπάνε όλα τα σφυριά των ταξικών δυνάμεων. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα. Για τη στήριξη της πολύμορφης δραστηριότητας που αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις αυτές τις μέρες, από τα γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμμ. Μπενάκη 28, 1ος όροφος) θα διατίθεται οπτικοακουστικό υλικό (DVD) που τα συνδικάτα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε συσκέψεις και εκδηλώσεις.

Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Πειραιά καθόρισε την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 11 το πρωί στην πλατεία Κοραή. Στις 10.30 το πρωί θα γίνει προσυγκέντρωση των σωματείων στο Εργατικό Κέντρο.

Στους καταπέλτες καλούν την 1η Μάη και τους ναυτεργάτες η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». «Οι διοικήσεις των Ενώσεών μας - αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους - με αίσθημα ευθύνης του ρόλου και της αποστολής μας και της σκόπιμης κωλυσιεργίας της πλειοψηφίας της ΠΝΟ να αποφασίσει την κήρυξη απεργίας την Πρωτομαγιά, αποφάσισαν 24ωρη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά».

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, την παραμονή της Πρωτομαγιάς, τα σωματεία των εργατοτεχνιτών θα διοργανώσουν, στη διάρκεια στάσης εργασίας, εκδήλωση στο μνημείο που έχουν στήσει οι εργατοτεχνίτες μέσα στο χώρο της Ζώνης, τιμώντας τους νεκρούς της Ζώνης και ολόκληρης της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ