Τρίτη 15 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ
Υπόλογη στους εργαζόμενους η πλειοψηφία

Με μια απόφαση που βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αποφάσισαν να αναστείλουν την αυριανή απεργία. Την απεργία είχε κηρύξει ύστερα από πρόταση της παράταξης της ΔΑΣ κατά πλειοψηφία το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ (αστικά λεωφορεία), ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση και την άρνηση της εργοδοσίας να εφαρμόσει μέρος της Σύμβασης του 2007.

Την πρόταση για αναστολή της απεργίας κατέθεσε στο χτεσινό ΔΣ η ΠΑΣΚΕ και η απόφαση στηρίχτηκε και από τη ΔΑΚΕ. Η αιτιολογία που επικαλέστηκε ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ είναι αποκαλυπτική, αφού πρότεινε την αναστολή της απεργίας για να «μη δοθούν βορά στο ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι του κλάδου»! Εξίσου προκλητική για τους εργαζόμενους του κλάδου είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε η πλειοψηφία αμέσως μετά την απόφαση, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στα μάτια των εργαζομένων: «Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων - σημειώνεται - εκτιμούμε τη διάθεση της διοίκησης για διάλογο και λειτουργώντας σε δημοκρατικά πλαίσια, δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία να συνεργαστεί μαζί μας» (!).

Τα στελέχη της ΔΑΣ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του ΔΣ, καταγγέλλοντας τη συμπαιγνία σε βάρος των εργαζομένων. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο χώρο και για το ποιοι είναι οι πραγματικοί διασπαστές του εργατικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ