Τρίτη 15 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αυτοδυναμία για τη ΔΑΣ στο ενιαίο συνδικάτο

Ενισχυμένες οι ταξικές δυνάμεις στις πρώτες αρχαιρεσίες. «Βουτιά» της παράταξης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Στα χέρια των ταξικών δυνάμεων εμπιστεύτηκαν το τιμόνι της διοίκησης του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής οι εργαζόμενοι του κλάδου, δίνοντας την αυτοδυναμία στην «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία».

Ταυτόχρονα, ο αγώνας που έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι ταξικές δυνάμεις, απέφερε καρπούς, καθώς στις αρχαιρεσίες σημειώθηκε σημαντική αύξηση των ψηφισάντων. Οι εργαζόμενοι του κλάδου επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στις ταξικές δυνάμεις, δηλώνοντας «παρών» στην προσπάθεια για παραπέρα μαζικοποίηση του σωματείου, για την ανάπτυξη μαζικών αγώνων, για τη μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ.

Στις αρχαιρεσίες και στο ενιαίο πλέον συνδικάτο ψήφισαν 2.555 εργαζόμενοι (από 2.190 και στα δυο σωματεία επισιτισμού και ξενοδοχείων). Εγκυρα βρέθηκαν 2.489 ψηφοδέλτια (66 άκυρα - λευκά).

  • Η «ΔΑΣ» έλαβε 1.667 ψήφους (από 1.362 αθροιστικά στα δυο σωματεία) και κατέλαβε τις 12 από τις 17 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
  • Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 778 ψήφους (από 593) και 5 έδρες στο ΔΣ.
  • Η «Αυτόνομη Παρέμβαση Επισιτισμού - Τουρισμού», σημείωσε τεράστια πτώση αφού έλαβε μόλις 44 ψήφους (από 128 και στα δυο σωματεία) και καμία έδρα στο νέο ΔΣ (είχε 2 έδρες μόνο στο Συνδικάτο Επισιτισμού).

Η «ΔΑΣ» εξέλεξε 13 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία του κλάδου (από 10 και τα δυο σωματεία) και 18 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (από 14 και τα δυο σωματεία). Η ΠΑΣΚΕ εξέλεξε 4 αντιπροσώπους για Ομοσπονδία (από 4) και 5 αντιπροσώπους για το ΕΚΑ (από 4). Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο ούτε για την Ομοσπονδία ούτε για το ΕΚΑ (είχε εκλέξει από το συνδικάτο επισιτισμού 1 αντιπρόσωπο για Ομοσπονδία και 2 για το ΕΚΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ