Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικές διαθέσεις ενάντια στο νόμο Πετραλιά

Καθολική ήταν η καταδίκη του αντιασφαλιστικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση στη χτεσινή συνεδρίαση - σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), με τη συμμετοχή των διοικητικών συμβουλίων των δημοσιογραφικών ενώσεων όλης της χώρας.

Ομόθυμη εκφράστηκε η θέληση και απόφαση για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ με το αίτημα να καταργηθεί ο αντιασφαλιστικός νόμος και, σε κάθε περίπτωση, να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί. Οι εκπρόσωποι της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας», πέρα από τις κυβερνητικές ευθύνες, κατήγγειλαν και τις ευθύνες των πλειοψηφιών στα ΔΣ των Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ για τη συντεχνιακή και αποσπασματική τακτική που ακολούθησαν μέχρι τώρα.

Παραφωνία και πρόκληση αποτέλεσε η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Πάνου Σόμπολου, ο οποίος δεν αρκέστηκε στο «ο γέγονε γέγονε», αλλά προκάλεσε τους παρόντες λέγοντας πως είναι ανέφικτη κάθε σκέψη για κατάργηση ή μη εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου αφού ψηφίστηκε, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες και προπαγάνδα κομματική» τις προτάσεις για συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο.

Οι εκπρόσωποι της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας» πρόβαλαν την ανάγκη για τη διαμόρφωση αγωνιστικού διεκδικητικού πλαισίου και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε «βάθος χρόνου», αρχίζοντας με απεργία στις 16 Απρίλη μαζί με τους άλλους εργαζόμενους που αποφασίζουν, τα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ