Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Ενοχοι για τον αποκλεισμό των νησιών

Στις Κυκλάδες τελειώνουν ακόμα και οι προμήθειες, καθώς το πλοίο της γραμμής παραμένει αυθαίρετα ακινητοποιημένο

Από παλιότερη κινητοποίηση κατοίκων των Κυκλάδων ενάντια στον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό των νησιών τους

Eurokinissi

Από παλιότερη κινητοποίηση κατοίκων των Κυκλάδων ενάντια στον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό των νησιών τους
Θηρασιά, Ιος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη και Αμοργός απειλούνται με οικονομική καταστροφή, καθώς εδώ και τέσσερις μήνες παραμένει ακινητοποιημένο αυθαίρετα, το επιδοτούμενο πλοίο «ΑΡΣΙΝΟΗ»! Ταυτόχρονα, σε «Οδύσσεια» μετατράπηκε για δεκάδες μαθητές τριών σχολείων, αλλά και επιβατών, η ακινητοποίηση λόγω βλάβης του επιδοτούμενου πλοίου «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» του εφοπλιστή Μανούση, από την περασμένη Κυριακή, αποκόβοντας την Μυτιλήνη από την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά τα νησιά των Κυκλάδων, όπως καταγγέλλεται σε προχτεσινό έγγραφο του επαρχείου Θήρας προς το ΥΕΝ, η «παρατεταμένη διακοπή» των «επιδοτούμενων δρομολογίων» του πλοίου «ΑΡΣΙΝΟΗ», που συνδέει τα νησιά αυτά μεταξύ τους και με τη Θήρα της Σαντορίνης, έχει διακόψει «κάθε αναγκαία τροφοδοσία των ανωτέρω νησιών με τρόφιμα, καύσιμα κλπ. Με αποτέλεσμα τα αποθέματα να τελειώνουν σύντομα». «Επιπλέον, ήδη από την έλλειψη συγκοινωνίας, έχει αδρανήσει οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη οικονομική δραστηριότητα που είναι ζωτική ανάσα για τον τόπο μας».

Στην κατάσταση αυτή, έρχεται να προστεθεί ο αποκλεισμός της Νότιας Ικαρίας και των Φούρνων, καθώς οι κάτοικοι περιμένουν καράβι εδώ και ένα μήνα, οι νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ήδη πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και πάει λέγοντας. Και ενώ η ασυδοσία των εφοπλιστών, που με βάση το ακτοπλοϊκό θεσμικό πλαίσιο που τους «έχτισαν» διαδοχικά κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και τώρα η ΝΔ με τον εκτρωματικό κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης 3577/92, οδηγεί σε ραγδαία υποβάθμιση τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες μετατρέποντας σε μαρτύριο τη ζωή νησιωτών, επιβατών, ναυτεργατών, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκης σήμερα σε συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσει τη «χάρτα επιβατών»!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org