Κυριακή 9 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τώρα μαζικός δυναμικός αγώνας!

Η κεντρική προκήρυξη του ΠΑΜΕ για τη στάση εργασίας (12/3), τα συλλαλητήρια (13/3) και την απεργία (19/3)

Προς όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!!

ΜΑΖΙΚΟΣ - ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΜΑΡΤΗ, 12 με 3 μ.μ. και στη συγκέντρωση, 12.30, στην ΟΜΟΝΟΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΡΤΗ, 6 μ.μ., στην ΟΜΟΝΟΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΗ και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, 10.30 π.μ., στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Τώρα!!! Ολοι στο δρόμο του αγώνα ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που σφαγιάζει τα δικαιώματα, συνεχίζοντας το αντεργατικό έργο των νόμων Σιούφα και Ρέππα.

Τώρα!!! Ολοι στο δρόμο του αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ που συγκρούεται σταθερά τόσα χρόνια με την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, απαιτεί την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διεκδικεί αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες των εργαζομένων.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όχι μόνο στηρίζει τον αντεργατικό νόμο Ρέππα, που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, μειώνει τις συντάξεις και ιδιωτικοποιεί το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και με τις μορφές δράσης που χρησιμοποιεί διευκολύνει την κυβερνητική επίθεση.

Τα κυβερνητικά μέτρα είναι σε βάρος των πολλών, σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων, υπηρετούν το στόχο της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτή είναι η πραγματικότητα και τα περί «κοινωνικής δικαιοσύνης» που αναμασάει η κυβέρνηση, είναι το άλλοθι που χρησιμοποιεί για να αποκρύψει την εχθρική της στάση κατά των λαϊκών δυνάμεων.

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο υπονομεύει το μέλλον, τα δικαιώματα της νέας γενιάς. Οδηγεί εκατομμύρια εργαζόμενους σε συνταξιοδότηση στα βαθιά γηρατειά, με άθλιους εργασιακούς όρους, με συντάξεις πείνας. Χτυπάει σκληρά τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών, των μητέρων, των μητέρων με ανήλικα παιδιά.

Υποβαθμίζει και κάνει ακόμα πιο ακριβές τις υπηρεσίες Υγείας.

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο προβλέπει:

  • Αύξηση των ορίων ηλικίας για χιλιάδες εργαζόμενους.
  • Αύξηση του ορίου ηλικίας στα 68 χρόνια με το πρόσχημα της προαιρετικότητας, οδηγώντας τους εργαζόμενους σε δουλειά μέχρι τα βαθιά γηρατειά, με άθλιες εργασιακές σχέσεις, με τον εκβιασμό των άθλιων συντάξεων.
  • Αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 58 στα 60 χρόνια για τους εργαζόμενους με 35 χρόνια ασφάλισης.
  • Αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 55 στα 57 χρόνια για πλήρη σύνταξη και από τα 53 στα 55 χρόνια για μειωμένη για τους εργαζόμενους που έχουν 10.500 ένσημα εκ των οποίων τα 7.500 είναι Βαρέα-Ανθυγιεινά (ΒΑΕ), ετοιμάζοντας την τελική επίθεση για τον αποχαρακτηρισμό των ΒΑΕ και την κατάργηση του θεσμού.
  • Αύξηση του ορίου ηλικίας και κατάργηση του δικαιώματος της «πρόωρης- μειωμένης» σύνταξης στα 50 χρόνια για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά.
  • Κατάργηση της συνταξιοδότησης ανεξαρτήτως ηλικίας με 37 χρόνια ασφάλιση και καθορισμό ορίου ηλικίας τα 58 χρόνια.
  • Διπλασιασμό του αριθμού των ενσήμων (από 50 στα 100) που απαιτούνται για το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Ενοποίηση των Ταμείων με σκοπό την κατάργηση και την προς τα κάτω εξίσωση δικαιωμάτων.
  • Μείωση των συντάξεων, μείωση των επικουρικών συντάξεων που δε θα ξεπερνούν το 20% του συνταξιοδοτικού μισθού.
  • Το «Ταμείο Αλληλεγγύης» που διαφημίζει η κυβέρνηση στοχεύει να μεταφέρει τις ευθύνες της, τις ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, στους ίδιους τους εργαζόμενους μέσω του ΦΠΑ, των αποκρατικοποιήσεων και της παρακράτησης του 10% του «κοινωνικού πόρου» μιας σειράς ασφαλιστικών ταμείων.

Να μην περάσει ο εκβιασμός περί χρεοκοπίας των Ταμείων. Να πληρώσουν βαρύ πολιτικό τίμημα οι δυνάμεις που χρησιμοποιούν αυτόν τον ισχυρισμό για να επιβάλουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα ενώ ευθύνονται για τα ελλείμματα των Ταμείων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη. Να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, το κράτος και οι κυβερνήσεις που ευθύνονται για την εισφοροδιαφυγή, την ανεργία, τη μερική απασχόληση, την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων.

Ολοι στο δρόμο του αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ. Οργάνωση στους τόπους δουλειάς, τολμηρό άνοιγμα στις λαϊκές γειτονιές, κλιμάκωση της πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ