Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Μάρτη 2008 - αριθ. φύλλου: 10023

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΓΚΕΤΟ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Νέο έγκλημα με νεκρό και τραυματία
  • Ενα ακόμα έγκλημα μετράει από χτες σε βάρος της η εργατική τάξη. Ενας ηλεκτροσυγκολλητής είναι νεκρός αφού λαμπάδιασε ολόκληρος, ενώ ο συνάδελφός του μεταλλεργάτης νοσηλεύεται γεμάτος εγκαύματα, από έκρηξη που έγινε σε φορτηγό πλοίο.
  • ΚΚΕ: Για να σταματήσει η εργατική τάξη να θρηνεί θύματα, πρέπει να πάρει την κατάσταση αποφασιστικά στα χέρια της.

ΣΕΛ.  15

Από σήμερα ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ για πλήρη καθολικά ασφαλιστικά δικαιώματα

Να δοθεί η πρώτη καθολική απάντηση στο νομοσχέδιο με τη στάση εργασίας. Στις 12.30 μ.μ., στην Ομόνοια, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Συλλαλητήρια σε 56 πόλεις αύριο, με κεντρικό αυτό της Αθήνας, στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια. Στις 19 του Μάρτη η πανελλαδική απεργία

Ούτε ώρα χαμένη! Ούτε βήμα πίσω απ' όσα δικαιούμαστε! Η έναρξη χτες στη Βουλή της συζήτησης για το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, λαιμητόμο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων εκατομμυρίων εργαζομένων, τα άσφαιρα πυρά των συνδικαλιστικών ηγεσιών, που θέλουν μια κινητοποίηση για την τιμή του νόμου Ρέππα, καθιστούν αναγκαίο όσο ποτέ τον ξεσηκωμό με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, την οργάνωση της πάλης σε τόπους δουλειάς και συνοικίες, τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που τα ταξικά συνδικάτα διοργανώνουν σήμερα, αύριο και στις 19 του Μάρτη.


ΣΕΛ.  3

«Αγωνιστικά κούλουμα» στην Πάρνηθα

Με τα «αγωνιστικά κούλουμα», που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Αττικής της ΚΝΕ και του ΚΚΕ την Καθαρή Δευτέρα, συνεχίστηκαν οι δράσεις για την προστασία της Πάρνηθας. Οι χαρταετοί γέμισαν τον ουρανό με χρώμα και το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα. Οσοι βρέθηκαν εκεί έδωσαν υπόσχεση να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στα συμφέροντα που έχουν βάλει στο μάτι την Πάρνηθα. «Οι εργαζόμενοι ούτε ελεύθερο χρόνο έχουν, ούτε χρήματα. Η μόνη ελπίδα είναι να δημιουργηθούν μόνιμες εστίες αντίστασης, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ρεύμα που να τα ανατρέψει όλα», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα που παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις.


ΣΕΛ.  17

Ο ρόλος του ΜΕΓΚΑ

Την πρώτη φορά, περασμένη Παρασκευή βράδυ, που στο ΜΕΓΚΑ, ανακάλυψαν ότι το ΚΚΕ «παίρνει αποστάσεις» από την απεργία στη ΔΕΗ, γιατί θεωρεί τους εργαζομένους της «προνομιούχους», είπαμε πως η σκοπιμότητα της πολιτικής του καναλιού και τα συμφέροντα που υπηρετεί το βόλεψαν να διαστρεβλώσει την ξεκάθαρη δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την απεργία και την αναφορά της στις προϋποθέσεις που πρέπει να συγκεντρώνει το κίνημα, προκειμένου να αυξάνει την αποτελεσματικότητά του. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΚΚΕ και ας κάνει πως πουλά έγκυρη ενημέρωση. Ομως, μετά και από τη δημοσίευση ολόκληρης της δήλωσης της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αλλά και των παρεμβάσεων του Κόμματος τις επόμενες μέρες, όχι μόνο δε δικαιολογείται η επανάληψη της ίδιας διαστρέβλωσης την οποία έκανε και χτες στο κεντρικό δελτίο του καναλιού (ποιος άλλος;) ο Γ. Πρετεντέρης, αλλά η επιμονή του αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Γιατί ούτε ανίκανος δημοσιογράφος είναι, ούτε χαζός. Πώς αλλιώς λοιπόν μπορεί να εξηγηθεί αυτή η επιμονή του εκτός από το ότι έχει αναλάβει τέτοιο ρόλο;



Συνάντηση ΚΚ και άλλων δυνάμεων από χώρες της ΕΕ

Στις 14-15 Μάρτη το ΚΚΕ φιλοξενεί συνάντηση Κομμουνιστικών Κομμάτων και άλλων δυνάμεων από χώρες της ΕΕ. Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αύριο στις 12 το μεσημέρι.


ΣΕΛ.  7
ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απόπειρα εκμετάλλευσης των παιδιών με αναπηρία

Αναζητά «μοντέλα» σε «πασαρέλα» για τα προεγκαίνια του εμπορικού κέντρου που κατασκευάζει.


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ