Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η μάχη πρέπει να δοθεί σαν μια γροθιά

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την απεργία στη ΔΕΗ και τον προσανατολισμό των αγώνων

Τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζομένων στη ΔΕΗ, επανέλαβε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωση κατά την περιοδεία της στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Υποστηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ και δε μας ενοχλούν οι διακοπές ρεύματος, γιατί γίνονται για το Ασφαλιστικό. Αλλά το σύνθημα της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ξέρετε ποιο είναι; Δε θέλουμε το ΙΚΑ σας. Είδα εγώ τα πανό χτες πηγαίνοντας στα ΤΕΙ: "Σας χαρίζουμε το ΙΚΑ σας". Με συγχωρείτε, είναι αυτός αγώνας, για να γίνει ενιαίος αγώνας με τους εργατοϋπαλλήλους; Δηλαδή εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε στο ΙΚΑ; Ετσι θα πάμε; Το δικό μας Ταμείο;

Εμείς δε θέλουμε να χάσουν κατακτήσεις οι ΔΕΗτζήδες ή οι δημόσιοι υπάλληλοι, αν έχουν κάποιες κατακτήσεις, κάποιες κατηγορίες. Και για αυτό είμαστε κατά της ενοποίησης που πάει προς τα κάτω. Αλλά ο αγώνας πρέπει να είναι ενιαίος, δε θα χωριστούμε τώρα σε "ευγενή" και "μη ευγενή" Ταμεία. Τώρα, ή δίνουμε όλοι τη μάχη σαν μια γροθιά, ή αν αρχίσει κλάδος - κλάδος, είναι διάσπαση. Δεν είναι διάσπαση το να συσπειρώνονται τα ταξικά σωματεία απέναντι σε τέτοιες ηγεσίες.

Σήμερα το πρωί, τους άκουγα: "Εμείς δε γινόμαστε ΙΚΑ". Αντί να βγουν και να πουν καλούμε και τους εργατοϋπαλλήλους του ΙΚΑ, να διεκδικήσουμε, "Οχι στην ενοποίηση των Ταμείων", έτσι όπως τα κάνουν, αλλά ίσα δικαιώματα παντού. Οχι άλλες υπηρεσίες ή άλλα να ισχύουν για τη μητρότητα σε έναν κλάδο και άλλα στον άλλο. Η μητρότητα είναι ίδια. Αυτό το κίνημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ