Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
26ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Στα Ιλίσια η συνάντηση της ανυπόταχτης νεολαίας

Ανοίγει αύριο - και για τέσσερις μέρες - τις πύλες του με πολλές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πολλά αφιερώματα

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ανοίγει αύριο τις πύλες της η μεγάλη νεανική πολιτεία του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Φοιτητικής Εστίας στα Ιλίσια. Οι εξαιρετικά πλούσιες και πολύμορφες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Αθήνας θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα μέχρι και το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη, που θα κορυφωθούν με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στις 9 το βράδυ, στην κεντρική εξέδρα του Φεστιβάλ. Την προηγούμενη, Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη, στις 9.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός.

Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι εκδηλώσεις του 26ου Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Αθήνα, η μεγάλη προπώληση εισιτηρίων, καθώς και η πλατιά ανταπόκριση που συναντούν τα μέλη της ΚΝΕ, που εξορμούν σε όλη την Αθήνα, στο κάλεσμά τους προς τις νέες και τους νέους να επισκεφτούν τη ζωντανή, πολύχρωμη πολιτεία, αποτελούν δείκτες για την επιτυχία και των εκδηλώσεων.

Εξορμήσεις πραγματοποίησαν οι οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλα σχεδόν τα σχολεία της Αθήνας, όπου φάνηκε ότι το Φεστιβάλ είναι όχι μόνο γνωστό, αλλά και ιδιαίτερα αγαπητό στο μαθητόκοσμο. «Θα τα πούμε στα Ιλίσια», «θα έρθουμε, όπως κάθε χρόνο», ήταν μερικές από τις ατάκες που ακούγονταν συνέχεια στις συζητήσεις με τους μαθητές. Η ανακοίνωση και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έφτασε ακόμα σε εργοστάσια κι άλλους εραγσιακούς χώρους, καθώς και σε κάθε γειτονιά και νεολαιίστικο στέκι.

Να σημειώσουμε ότι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, τα τελευταία χρόνια, έχει ακολουθήσει μια ανοδική πορεία και έχει καταφέρει να καταξιωθεί στη συνείδηση της νέας γενιάς, παράλληλα με την αύξηση του κύρους της ΚΝΕ στη νεολαία. Ολα δείχνουν, όμως, ότι το φετινό Φεστιβάλ θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ