Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Διεργασίες «συμμαχιών»

ΡΩΜΗ.--

Με ενιαίο ψηφοδέλτιο και σύμβολο θα κατέβουν στις εκλογές η «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η «Εθνική Συμμαχία» του Τζιανφράνκο Φίνι, ενώ αναμένεται να συνασπιστεί με το περιφερειακό κόμμα της «Λέγκας του Βορρά», σύμφωνα με δηλώσεις του Μπερλουσκόνι στο τηλεοπτικό δίκτυο «Canale 5». Το νέο κόμμα φέρει την ονομασία «Λαός της Ελευθερίας» (PDL) και «θα είναι μια ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα» εξήγησε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι οι κεντρώοι χριστιανοί της «UDC» θα ενωθούν με το νέο κόμμα, κάτι που ο ηγέτης του Πιερ Φερντινάντο Καζίνι προς το παρόν αρνείται.

«Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προς την ένωση όλων των φιλελεύθερων και μετριοπαθών Ιταλών πολιτών που δεν ταυτίζονταν με την αριστερά», πρόσθεσε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι «την 13η Απρίλη θα δούμε τη γέννηση μιας νέας πολιτικής δύναμης που εμπνέεται από τις αξίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επομένως αποτελεί εναλλακτική λύση στην Αριστερά».

Η κίνηση αυτή του Μπερλουσκόνι έρχεται τη στιγμή που ο δήμαρχος της Ρώμης και αρχηγός του «Δημοκρατικού Κόμματος», Βάλτερ Βελτρόνι, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα συμμετάσχει στις εκλογές μόνο του. Την ίδια στιγμή διεργασίες γίνονται και στη λεγόμενη αριστερά του «Ουράνιου Τόξου», όπου όμως διατυπώνονται πολύ έντονες αντιδράσεις στο Κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης. Το κόμμα αυτό, με ευθύνη της ηγεσίας του και χωρίς - όπως καταγγέλλεται - συζήτηση στο κόμμα, φέρεται να συμμετέχει στην εν λόγω συμμαχία, πράγμα που έχει οδηγήσει σε καθημερινές διαμαρτυρίες για την προσπάθεια κατάργησης των όποιων κομμουνιστικών του χαρακτηριστικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ