Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δεν παραδίδει κατακτήσεις

Συμμετέχει στην πανεργατική απεργία στις 10 του Οκτώβρη, προετοιμάζει απεργία το Νοέμβρη και υιοθετεί το πρόγραμμα δράσης του ΠΑΜΕ 

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία, που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 10 του Οκτώβρη, με το δικό του ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο, αποφάσισε σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Το ΕΚΛ καταγγέλλει την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που δεν προχωρά σε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα για τη συσπείρωση των εργαζομένων, ώστε να μπει «φρένο» στην άγρια επίθεση που δέχονται τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματά τους, το ασφαλιστικό και οι τομείς της δημόσιας παιδείας και της υγείας.

Στη συνεδρίασή του το ΔΣ του ΕΚΛ αποφάσισε, επίσης, να συμμετάσχει στο πρόγραμμα των αγωνιστικών εκδηλώσεων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και 24ωρη απεργία το Νοέμβρη (δεν καθορίστηκε ημερομηνία). Στις 23 του Σεπτέμβρη αντιπροσωπεία του ΕΚΛ θα λάβει μέρος στην πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ. Επίσης, στις 22 του Σεπτέμβρη αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου θα συμμετάσχει στη διαδήλωση των συνδικάτων της Ευρώπης στην Πράγα, όπου θα γίνεται συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Στις 26 του Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΛ σύσκεψη όλων των μαζικών φορέων της πόλης για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης και την απόκρουση της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ενώ στις 29 του μήνα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή σύσκεψη συνδικαλιστών στη Γαλλία. Στις 21 του Σεπτέμβρη το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και τα σωματεία της δύναμής του θα δώσουν το «παρών» στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα. Επίσης, στις 20 του Σεπτέμβρη θα γίνει πικετοφορία στους δρόμους της πόλης για την καταγγελία των συνεχών αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας επισημαίνει μεταξύ των άλλων: «Κινδυνεύουν θεμελιακά δικαιώματα, αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων. Δε θα το επιτρέψουμε. Καλούνται τα σωματεία να οργανώσουν τον αγώνα, να ενημερώσουν τα μέλη τους και να κλιμακώσουν τους ταξικούς αγώνες. Να απαιτήσουν την απόσυρση των αντεργατικών μέτρων και την αποχώρηση της ΓΣΕΕ από τους στημένους διαλόγους».

Αναφερόμενο στις τελευταίες εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ» το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει τους νέους εργοδότες, τους αδελφούς Σαράντη, αλλά και τη διοίκηση της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, που κατέχει το 30% των μετοχών, για το όργιο τρομοκρατίας και των απολύσεων στην επιχείρηση. «Οι καινούριοι εργοδότες - τονίζει - με την ανοχή της πολιτείας, καταπατούν κάθε έννοια νομιμότητας, καταργούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αμοιβές και εφαρμόζουν ένα βάρβαρο εργασιακό μεσαίωνα».

Τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και στην 24ωρη απεργία της 10ης του Οκτώβρη αποφάσισε και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών-Ιματισμού-Δέρματος Λάρισας, το οποίο, για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης, συγκαλεί γενική συνέλευση την ερχόμενη Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. στο ΕΚΛ.

Οι συνταξιούχοι

Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στον ταξικό αγώνα του ΠΑΜΕ και με την αγωνιστικότητά τους να ματαιώσουν όλα τα αντιλαϊκά σχέδια, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ασφαλιστικών Ταμείων Νομού Λάρισας. Καταγγέλλει, δε, την υποταγμένη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όλες τις πολιτικές δυνάμεις που συναινούν σ' αυτή, καθώς και τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που αποτελούν το «Δούρειο Ιππο» του «κοινωνικού διαλόγου», και την προσπάθειά τους να πλήξουν καίρια τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων με απώτερο σκοπό την επιστροφή της εργατικής τάξης στο μεσαίωνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ