Σάββατο 26 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αμέριστη αλληλεγγύη

Motion Team

Μαζική πικετοφορία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό έκαναν χτες εργαζόμενοι και νεολαία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και της ΕΔΥΕΘ.

Συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου από το βήμα κατήγγειλε την ιμπεριαλιστική ΕΕ ως συνένοχη, που εξισώνει το θύμα με το θύτη. «Καλούμε το λαό να καταδικάσει το βάρβαρο αποκλεισμό, να εκφράσει πιο αποφασιστικά την αλληλεγγύη του, να αντιπαλέψει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή. Να τιμωρήσει τα κόμματα που με την πολιτική τους τα στηρίζουν», σημείωσε. «Σήμερα, όταν πέσει το σκοτάδι στη Γάζα όχι μόνο της νύχτας αλλά κυρίως το σκοτάδι που επιβάλλει ο βάρβαρος ισραηλινός αποκλεισμός, οι Παλαιστίνιοι στον απολογισμό, που θα κάνουν, να έχουν σαν κρατούμενο την αμέριστη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη των κομμουνιστών της Ελλάδας».

Κρατώντας τα πανό της ΚΟΘ του ΚΚΕ και της ΕΔΥΕΘ, που έγραφαν «Οχι στον αποκλεισμό. Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό», «Οχι στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού», εργαζόμενοι και νεολαία έκαναν μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης προς το αμερικανικό προξενείο, την Παροικία των Ισραηλινών και το αγγλικό προξενείο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ