Σάββατο 26 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Γαλλικές μπίζνες ενόψει

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Επίσημη επίσκεψη στην Ινδία πραγματοποιεί από χτες το πρωί ο Γάλλος Πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, όπου θα έχει συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Ηδη χτες το μεσημέρι συναντήθηκε με τον Ινδό πρωθυπουργό, Μανμοχάν Σινγκ, με τον οποίο συζήτησε τις διμερείς και διεθνείς σχέσεις.

Οι δύο Πρόεδροι αναμένεται να υπογράψουν συμφωνία στον αμυντικό τομέα ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα συζητήσουν και για την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και της συνεργασίας των επιχειρήσεων.

Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Σαρκοζί υποστήριξε ότι η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) και η Ινδία σε μερικές βδομάδες θα είναι κοντά σε μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Μια τέτοια συμφωνία θα αποτελούσε βασικό σημείο για την τελική συμφωνία για την ατομική ενέργεια με τις ΗΠΑ καθώς και παρόμοιες με τη Γαλλία και άλλες πυρηνικές δυνάμεις.

Πάντως, σύμφωνα με αξιωματούχους της Γαλλίας, ενδέχεται να υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών και μια συμφωνία που θα αφορά σε «όλες τις πτυχές δυνατής συνεργασίας», ενώ επίσης αναμένεται να συζητηθεί και η στήριξη της Γαλλίας στην επιθυμία της Ινδίας να διαδραματίσει καίριο ρόλο στον ΟΗΕ και στις προσπάθειές της να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ