Την απαίτηση να σταματήσει άμεσα το πογκρόμ σε βάρος των προσφύγων στην Πάτρα, να τους δοθεί η δυνατότητα ασύλου, να σταματήσουν οι διαδικασίες απέλασης και να δημιουργηθεί ανθρώπινος χώρος υποδοχής τους, εξέφρασαν εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη και στελέχη του ΠΑΜΕ, στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.
Η χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας είχε και μια ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι γνωστές οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στους χώρους της Διεύθυνσης Αλλοδαπών με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά, με τη συμπεριφορά του, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Κ. Κασαπάκης επιβεβαίωσε αυτό το γεγονός. Κι αυτό γιατί, όπως κατήγγειλαν εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συσπείρωσης, δεν επέτρεψε στην αντιπροσωπεία να τους επισκεφθεί, επιδόθηκε σε ένα κήρυγμα υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής και μίλησε για αστυνομικούς που κινδυνεύει η υγεία τους από «ρυπαρούς μετανάστες»!
Αυτή η συμπεριφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Δημοκρατικής Συσπείρωσης. Μετά τη συνάντηση η Λίνα Κροκίδη χαρακτήρισε, μιλώντας στο «Ρ», «προκλητική τη συμπεριφορά του διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής». Και συμπλήρωσε: «Αρνήθηκε να μας δώσει οποιοδήποτε στοιχείο αφορά μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στο κέντρο. Δε μας είπε εάν δόθηκε η δυνατότητα για παροχή ασύλου, εάν υπάρχουν ανήλικοι ανάμεσά τους, ούτε καν το πόσοι μετανάστες είναι σε κάθε κελί. Αρνήθηκε, με διάφορα προσχήματα, να μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στους χώρους που βρίσκονται οι πρόσφυγες για να τους επισκεφθούμε, παρόλο που είμαστε εκπρόσωποι εντεταλμένων φορέων, ανάμεσά τους και νομικοί».
Η Λ. Κροκίδη τόνισε πως «από τη συνάντηση προέκυψε ότι ο ίδιος ο διευθυντής είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ανάμεσα στις γενικότητες τις οποίες μας ανέφερε, έχει μια αξία να πούμε ότι μεταφέρθηκαν εδώ περίπου 200 άτομα από την Πάτρα. Οι περισσότεροι, όπως τουλάχιστον μας είπε, έχουν ήδη αφεθεί "ελεύθεροι", στην πραγματικότητα υποψήφια θύματα της εργοδοτικής εκμετάλλευσης και των δουλεμπορικών κυκλωμάτων. Για το άσυλο δε μας έδωσε απάντηση, γιατί είναι θέμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και όχι τους κράτους! Μίλησε για το έργο των αστυνομικών στη Διεύθυνση, που καθημερινά κινδυνεύει η υγεία τους γιατί έρχονται σε επαφή με ρυπαρούς μετανάστες που έχουν ασθένειες όπως ψώρα».
Επισήμανε, ακόμα, ότι «έκανε κήρυγμα υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει κοινωνικό το έργο της αστυνομίας».
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν στελέχη του ΠΑΜΕ από τα συνδικάτα Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος, από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ο Κώστας Μυτιληνού, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας, στέλεχος του ΠΑΜΕ, δήλωσε στον «Ρ» για το θέμα των μεταναστών: «Καλούμε τα συνδικάτα, την εργατική τάξη σε άμεση δράση συμπαράστασης και αλληλεγγύης των αλλοδαπών εργαζομένων. Καλούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να τους απελάσει, να τους δώσει άσυλο, να φροντίσει γι' αυτό που είναι υπεύθυνη κάθε κυβέρνηση, να έχουν συνθήκες ανθρώπινες, δουλιά για όλους με πλήρη και σταθερή απασχόληση».