Τρίτη 22 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ομαδική αποβολή μαθητών...

...επειδή πήγαν να δουν αγώνα μπάσκετ των συμμαθητών τους!

Την ημερήσια αποβολή πενήντα μαθητών της Α' Λυκείου ανακοίνωσε η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου, επειδή έφυγαν από το σχολείο, προκειμένου να παρακολουθήσουν αγώνα μπάσκετ που έδινε η ομάδα του σχολείου, στον ημιτελικό του μαθητικού τουρνουά του νομού Λάρισας. Η διευθύντρια ενημέρωσε τους μαθητές ότι θα «εκτίουν» την ποινή τους ανά πεντάδες, ενώ η απόφασή της δεν πέρασε από το συμβούλιο των καθηγητών. Οι μαθητές είχαν ζητήσει άδεια να παρακολουθήσουν τον αγώνα των συμμαθητών τους, την περασμένη Πέμπτη, αλλά δεν τους δόθηκε. Ετσι η πλειοψηφία τους (50 από τους περίπου 70 μαθητές της Α' τάξης) πήγαν στον αγώνα χάνοντας 4 διδακτικές ώρες και επευφήμησαν την ομάδα τους, που νίκησε και προκρίθηκε στον τελικό.

Η διευθύντρια χωρίς να αφουγκραστεί τις διαθέσεις και την ψυχοσύνθεση των μαθητών, επιλέγει την «τακτική του μαστιγίου» αντί της πειθούς, λέει το Τομεακό Συμβούλιο Υπαίθρου Λάρισας της ΚΝΕ. Στελέχη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ έκαναν χτες παρέμβαση στη διευθύντρια, η οποία όμως, υπεραμύνθηκε της απόφασής της και δε δέχτηκε να πάρει «πίσω» την ομαδική αποβολή (η νομιμότητα της οποίας ελέγχεται). Σήμερα αναμένεται να ακολουθήσει παρέμβαση από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

«Στο σημερινό σχολείο του ανταγωνισμού και της εντατικοποίησης, που έχει αφαιρέσει κάθε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση από τους μαθητές, αλλά και για ουσιαστική ενασχόληση με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ασφυκτιά η μαθητική νεολαία», επισημαίνει η ΚΝΕ, τονίζοντας: «Θέλουμε τους καθηγητές στο πλευρό μας, να μας καθοδηγούν, να μας συμπαραστέκονται και όχι τιμωρούς της νεανικής μας αμφισβήτησης». Η ΚΝΕ καλεί μαθητές, γονείς και καθηγητές να αντισταθούν στον αυταρχισμό, συμπαρατασσόμενοι στον αγώνα για «ένα σχολείο που θα αγκαλιάζει τους μαθητές του, θα διαμορφώνει κριτήρια για τη γνώση και τη ζωή, ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ