Τρίτη 22 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ενας πραγματικά όμορφος δρόμος

Ταξίδι στην 90χρονη ιστορία του ΚΚΕ και τη 40χρονη ιστορία της ΚΝΕ, στην πάλη της νεολαίας και του λαού για μόρφωση, δουλιά με δικαιώματα, ειρήνη, ήταν το βίντεο - οδοιπορικό που προβλήθηκε στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση ήταν ένα διαρκές «πάρε δώσε». Στις εικόνες αναγνωρίζεις το σύντροφο που πορεύεσαι πλάι πλάι. Κουνάς το κεφάλι όταν ακούς για μείωση μισθών και αύξηση του χρόνου εργασίας γιατί στο μυαλό σου έρχονται οι γονείς, η οικογένειά σου... Με δέος ακούς τον Χαρίλαο Φλωράκη από το βήμα του 8ου Συνεδρίου της ΚΝΕ να λέει πως «σήμερα ήρωες είναι όσοι αγωνίζονται ενάντια στην καινούρια τάξη». Και με ενθουσιασμό ανταποκρίνεσαι στο κάλεσμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από το 33ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, να «γίνουμε η σπίθα που θα μετατρέψει το εργατικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα, το κίνημα της νεολαίας σε ένα ηφαίστειο».

Η εκδήλωση έκλεισε με νότες της κιθάρας, τραγούδια γνωστά και αγαπημένα, για τους αγώνες, για τη ζωή. Η αυλαία πέφτει με εσένα, το νέο ΚΝίτη να έχεις στο χέρι μια αναμνηστική κονκάρδα για τα 40 χρόνια της οργάνωσής σου και στο μυαλό, διπλή την πεποίθηση ότι ο δρόμος της οργανωμένης πάλης είναι πραγματικά όμορφος δρόμος...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ