Τρίτη 22 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στην πάλη για το πραγματικά νέο και ωραίο

Σε εκδήλωση - καλωσόρισμα των νέων μελών, μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης

Η αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ φωτίστηκε από φρέσκα, νεανικά πρόσωπα κοριτσιών και αγοριών που τον περασμένο χρόνο επέλεξαν να γνωρίσουν την ομορφιά του οργανωμένου αγώνα, να ενταχτούν στις γραμμές της ΚΝΕ. Νέων που αποφάσισαν να βάζουν το συλλογικό πάνω από το ατομικό, να ακολουθήσουν τη στάση ζωής του μέλους της ΚΝΕ, του αγωνιστή, του επαναστάτη, του κομμουνιστή. Προχτές, οι νέοι ΚΝίτες και ΚΝίτισσες συγκεντρώθηκαν σε μια εκδήλωση - «ζεστό» καλωσόρισμα από την Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ. Ενα καλωσόρισμα στην καθημερινή πάλη, με μια ευχή: Στους αγώνες που έρχονται τα σημερινά νέα μέλη της ΚΝΕ, να είναι μπροστάρηδες και πρωτοπόροι.

Να εμπνέουμε και να βάζουμε φωτιά στις καρδιές των νέων

Τους νέους ΚΝίτες και ΚΝίτισσες καλωσόρισε ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Τους καλωσόρισε στην Οργάνωση που «40 χρόνια συνεχίζει να βάζει τη σφραγίδα της, στο να φτιάχνει ανθρώπους, τίμιους, σεμνούς αγωνιστές και της ζωής και του αγώνα, να ανεβάζει το επίπεδο σκέψης, πολιτισμού και δημιουργίας της νεολαίας σε πραγματικά πολύ μεγάλα επίπεδα, σαν ένα μεγάλο σχολείο». Εξήγησε ότι «απορούν τα αφεντικά και οι άνθρωποί τους, πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα - το Κόμμα μας - που το παρουσιάζουν συνεχώς σαν κόμμα ξεπερασμένο, με ιδέες νεκρές, δογματικό, αντιδημοκρατικό, απαρχαιωμένο, ένα κόμμα που το έχουν εξαφανίσει και το έχουν θάψει παντού, από τα κανάλια και τις τηλεοράσεις, που το χτυπάνε, που διαστρεβλώνουν τις θέσεις του, που μιλούν με καλοπληρωμένες εκπομπές για την ιστορία του χωρίς το Κόμμα μας να είναι παρόν για να λένε ό,τι θέλουν, πώς είναι δυνατόν να έχει τέτοια επιρροή στη νεολαία, στις εκλογές να καταγράφει τέτοια ποσοστά στους νέους. Και πολύ περισσότερο, πώς γίνεται η νεολαία του, η ΚΝΕ, όχι μόνο να μην έχει σβήσει από το χάρτη, αλλά χρόνο με το χρόνο να μεγαλώνει, να δυναμώνει, να μην κάθεται φρόνιμα, να εμπνέει και να βάζει φωτιά στα μυαλά και τις καρδιές νέων ανθρώπων».


Ακόμα, υπογράμμισε ότι «ιδιαίτερα μετά τις εκλογές μετρούν και ξαναμετρούν ότι ο κόσμος τους φεύγει, χιλιάδες νέοι άνθρωποι έχουν σιχαθεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το σύστημά τους, τα σκάνδαλα και τη βρωμιά τους. Γι' αυτό και ετοιμάζονται να αλλάξουν μάσκες, να φορέσουν άλλα ρούχα, να βγουν καινούριοι ηθοποιοί στη σκηνή για να συνεχιστεί το ίδιο έργο. Να φτιάξουν νέα κόμματα, συνεργασίες, μετεγγραφές, να αλλάξουν ταμπέλες για να ξαναμαζέψουν τον κόσμο».

Ο Γ. Πρωτούλης τόνισε ότι «το ΚΚΕ δεν έπαψε ποτέ να έχει ισχυρούς, ακατάλυτους δεσμούς με τη νεολαία, γιατί είναι το Κόμμα που πιστεύει και παλεύει για το πραγματικά νέο, για το πιο νέο και ωραίο που γέννησε ποτέ το ανθρώπινο μυαλό: Για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό. Και η νεολαία έλκεται από το πραγματικά νέο και πραγματικά ωραίο. Παρά τις παγίδες, τη θολούρα, τους κονδυλοφόρους, όλα αυτά τα μέσα που έχουν για να χειραγωγήσουν τον κόσμο, αυτή η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί και ο νέος κόσμος αργά ή γρήγορα θα τη βρει».

Και εξήγησε ότι «για να κατανοηθεί αυτή η απλή αλήθεια απαιτείται γνώση. Γι' αυτό και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των νέων κομμουνιστών, αυτό που μας ξεχωρίζει και πρέπει να σας ξεχωρίζει - πέρα από την αγωνιστικότητα - είναι το διάβασμα, η μελέτη, το πάθος τού να μην υπάρχει τίποτα που να μη γνωρίζουμε οι ίδιοι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το γλέντι του «Ριζοσπάστη» και του «902.gr»(2018-01-23 00:00:00.0)
Στο πλευρό του ΚΚΕ στη μάχη της οικονομικής ενίσχυσης(2011-07-31 00:00:00.0)
Οι αξίες της εξέγερσης απαιτούν δικαίωση(2006-11-17 00:00:00.0)
Να προσπαθήσουμε λίγο παραπάνω(2005-10-18 00:00:00.0)
Σταθερά ασυμβίβαστα(1999-07-08 00:00:00.0)
Ο πολιτισμός είναι δικαίωμα(1997-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ