Με ειδικά αφιερώματα για τον 6.000 χρόνων «Πολιτισμό του Αιγαίου διαμέσου των αιώνων», ανοίγει τις πύλες του, σήμερα, το 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Πεδίον του Αρεως. Το Φεστιβάλ θα εγκαινιάσει τη Δευτέρα (8μμ), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.
Τριακόσια, περίπου, περίπτερα εκδοτών θα εκθέτουν την καινούρια παραγωγή, μια πλειάδα πρωτοεμφανιζόμενων βιβλίων, για κάθε ηλικία και πνευματικό ενδιαφέρον. Παράλληλα το φεστιβάλ πλαισιώνεται από εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων «Κόμικς και Κινηματογράφος», με επιλεγμένες ταινίες που επηρέασαν με την αισθητική τους γνωστούς κομικογράφους. Το συγκεκριμένο αφιέρωμα συμπληρώνεται με σειρά ελληνικών και ξένων ταινιών μικρού μήκους.
Οι προβολές ολοκληρώνονται με τη συνδρομή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που παρουσιάζει ταινίες σχετικές με την τέχνη και τη λογοτεχνία για το Αρχιπέλαγος, με κυρίαρχες μορφές τους Παπαδιαμάντη, Βενέζη, Θεόφιλο, Χατζημιχαήλ. Επίσης θα πραγματοποιηθούν: Εκθεση βιβλίων από την πνευματική ζωή του Αιγαίου (από το υπουργείο Αιγαίου), έκθεση φωτογραφίας «Αιγαίο, Ανθρωποι και Τόποι», μουσικοχορευτική βραδιά (20/9), αφιερώματα σε έργα Ελλήνων συνθετών, θεατρικές παραστάσεις, διαλέξεις, συζητήσεις κ.ά.