Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ντέρμπι σε φορτισμένο κλίμα

Το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αναμφισβήτητα δεσπόζει στο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής. Η αυλαία του δεύτερου γύρου βρίσκει τις ομάδες στα δύο πρώτα... σκαλοπάτια. Το αποτέλεσμα της μεταξύ τους αναμέτρησης λοιπόν, εκτός από το γόητρο, έχει και βαθμολογική αξία. Στην πρεμιέρα του ετέρου μισού για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα παιχνίδια, που θα παίξουν το ρόλο τους για τη συνέχεια.

Τα ντέρμπι «αιωνίων» διεξάγονται απριόρι σε ατμόσφαιρα πάθους. Η βαθμολογική σημασία του αγώνα αυξάνει την ένταση, η οποία όμως ξεπέρασε τα εσκαμμένα με την απαράδεκτη δήλωση του προέδρου στην ΠΑΕ ΠΑΟ. Το κλίμα λοιπόν φορτίστηκε επικίνδυνα. Στα αγωνιστικά, ζητούμενο αμφοτέρων, είναι φυσικά η νίκη. Για ψυχολογικούς λόγους, όπως πάντα, αλλά κυρίως για πρακτικούς. Οι γηπεδούχοι, αν τα καταφέρουν, διατηρούνται στην κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι, με νίκη, σκαρφαλώνουν και πάλι στην πρώτη θέση. Σε περίπτωση ισοπαλίας, χαμένοι - ουσιαστικά - θα είναι και οι δύο. Αφού, το αποτέλεσμα αυτό, θα αποτελεί (βαθμολογικό) δώρο στην ΑΕΚ.

Η οποία βέβαια, αν της το κάνουν, θα πρέπει να έχει φροντίσει να το αξιοποιήσει. Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται σήμερα τη Βέροια, σ' έναν αγώνα πολλαπλής σημασίας. Υστερα από τα αρνητικά αποτελέσματα και τις προβληματικές εμφανίσεις, η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Κυρίως - αν της επιτρέψουν από το «Γ. Καραϊσκάκης» - για να ξαναγυρίσει στην κορυφή. Αν όχι, να διατηρήσει μόνη τη δεύτερη θέση και την επαφή με το ρετιρέ. Αλλά ταυτόχρονα με επιτυχία θα αμβλυνθούν οι συνέπειες των μαζεμένων αποτυχιών και θα κερδηθεί χρόνος. Σε αντίθετη περίπτωση θ' ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Την πίεση αυτή γνωρίζουν οι φιλοξενούμενοι και ευελπιστούν πως θα την εκμεταλλευτούν, ώστε να αποσπάσουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής: ΣΗΜΕΡΑ: Πανιώνιος - Αρης (6.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), ΑΕΚ - Βέροια (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). ΑΥΡΙΟ: Καλαμαριά - ΟΦΗ, Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης (15.00), Λεβαδειακός - Ατρόμητος (16.45, ΑΛΦΑ), ΠΑΟΚ - Ξάνθη (16.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Εργοτέλης - Ηρακλής (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (19.00, NET).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ